tag:blogger.com,1999:blog-3561658481191519702.post4591580535014117191..comments2024-03-17T10:38:00.878+02:00Comments on Sapiens - the Cook: Chinese Hot and Sour Soup или Любимата ми китайска люто-кисела супа с пилешко месоSapienshttp://www.blogger.com/profile/05917186409579512876noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-3561658481191519702.post-38298959625687706812013-01-18T20:06:52.299+02:002013-01-18T20:06:52.299+02:00Страхотна стана,добавих малко грах и тиквички :) Б...Страхотна стана,добавих малко грах и тиквички :) Благодаряnorihttps://www.blogger.com/profile/15803355515367216738noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3561658481191519702.post-84288054085437042842011-08-22T16:53:30.955+03:002011-08-22T16:53:30.955+03:00Една огромна част от азиатските супи са именно с м...Една огромна част от азиатските супи са именно с морски дарове. Скаридите се слагат по-късно от мидите, защото изискват много малко варене, иначе стават жилави. Апропо, 99% от азиатските супи отговарят на това определение: "гъстички, люто-киселки, наситени с вкус и аромати"...:)) Скоро ще публикувам добър вариант на супа, която да отговаря на определението и да ми харесва и на мене... Е, едва ли ще ми харесва повече от класическата люто-кисела, но знае ли се...:))Sapienshttps://www.blogger.com/profile/05917186409579512876noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3561658481191519702.post-19861160191363427932011-08-22T14:31:12.032+03:002011-08-22T14:31:12.032+03:00Не искам да развалям темата, но искам мнение по въ...Не искам да развалям темата, но искам мнение по въпрос, свързан с приготвянето на китайски супи. По-точно - такива с морски дарове. Ядох една с миди и скариди, беше невероятна. Единственото, което изкопчих от готвача, е че скаридките се слагат цели и то по-късно от мидките.<br /> Гъстичка, люто-киселка, наситена с аромати и вкус... <br />Ако може мнение относно приложим вариант, ще се радвам много (знам, че съм се обърнал към "правилния човек" :))Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3561658481191519702.post-13584679389122654852011-07-23T14:28:49.587+03:002011-07-23T14:28:49.587+03:00И на мен ми е от любимите супи. Тук, в родното ми ...И на мен ми е от любимите супи. Тук, в родното ми Търново има няколко китайски ресторанта, където при възможност ходя да си я хапвам. Все пак и хванах цаката и вече си правя сам. Напълно споделям мнението, че лютият червен пипер е много по-удачен от черния. Що се отнася до зеленчуците - всякакви стават (според сезона). И без "уок" се справям, макар че си е друго със... <br />Благодаря за подробните описания на рецептата и някои немаловажни уточнения!Anonymousnoreply@blogger.com