tag:blogger.com,1999:blog-3561658481191519702.post7105056984730182348..comments2024-03-17T10:38:00.878+02:00Comments on Sapiens - the Cook: Просто, но много вкусно яденеSapienshttp://www.blogger.com/profile/05917186409579512876noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-3561658481191519702.post-54272764473200506702011-12-07T12:06:05.378+02:002011-12-07T12:06:05.378+02:00Тази рецепта ми напомни едно филмче за съмнителнат...Тази рецепта ми напомни едно филмче за съмнителната връзка между Ван Гог и Гоген. Нещо подобно приготвиха. <br />Тази идея си е класика, иначе имам сериозна критика към Сапи - скоро не ни е изненадвал с нова и оригинална рецепта! :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3561658481191519702.post-39836246429795417482011-01-21T16:05:20.422+02:002011-01-21T16:05:20.422+02:00Това сирене е направено по същата технология и мож...Това сирене е направено по същата технология и може, освен да се консумира като кашкавал, на тънки резенчета, да се пече или пържи по абсолютно същия начен, както и Халуми. Реже се на средни резенчета и се препича на скара, тефлонов тиган без мазнина, грилтиган или пък се пържи с мъничко мазнина.Sapienshttps://www.blogger.com/profile/05917186409579512876noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3561658481191519702.post-26720337720822010982011-01-21T15:51:46.551+02:002011-01-21T15:51:46.551+02:00А имаш ли информация за какво мога да използвам си...А имаш ли информация за какво мога да използвам сиренето "Мешалале". Взех едно такова от кауфланд от любопитство, но честно казано е доста странно като вкус и консистенция. Мисля, че сигурно технологията му на приготвяне е подобна, защото в пакета прилича на твърдо, завързано парче дъвка.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3561658481191519702.post-14632123590223614502011-01-20T19:30:30.783+02:002011-01-20T19:30:30.783+02:00Да, точно поради това е. Технологията на производс...Да, точно поради това е. Технологията на производството на прочутото сирене Халуми е подобна - вари се дълга тясна ивица краве сирене, след това се отцежда и, докато е още меко, се сгъва на две, след което се осолява допълнително в саламура, затова е и доста соленшко... Но този процес става с истинско сирене, не става със сирене, което е с 50% растителни мазнини...Sapienshttps://www.blogger.com/profile/05917186409579512876noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3561658481191519702.post-47963443155723907912011-01-20T18:34:45.180+02:002011-01-20T18:34:45.180+02:00Сапиенс, спомням си, че баба ми съхраняваше сирене...Сапиенс, спомням си, че баба ми съхраняваше сирене в буркани, като го заливаше с вряла вода и го затваряше с найлонова капачка. Струваше ми се много странно, че сиренето не се кашваше, а ставаше дори по-твърдо. То на същият принцип ли се е втвърдявало?Anonymousnoreply@blogger.com