tag:blogger.com,1999:blog-3561658481191519702.post1851419537593465089..comments2024-03-17T10:38:00.878+02:00Comments on Sapiens - the Cook: ЛокумкиSapienshttp://www.blogger.com/profile/05917186409579512876noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-3561658481191519702.post-45749435584754730012015-07-15T13:38:06.931+03:002015-07-15T13:38:06.931+03:00Здравей, Таня! Рецептата наистина ще ти хареса. Мн...Здравей, Таня! Рецептата наистина ще ти хареса. Много бързо, лесно и приятно става и количеството от една доза е доста прилично. В зависимост от това, каква мазнина обичаш, можеш да варираш между масло, маргарин и олио. Зехтинът е страхотно полезен, но има аромат, който не е привичен за всички, освен това, биологическата му ценност се обезсмисля при температури над 40 градуса. Маргаринът е най-вредното измисляно някога нещо за ядене. Ако искаш, смеси масло с олио, за да е по-леко като мазнина. Температурата е около 180 градуса. Основно критерият е съвсем лекото порозовяване на пуричките. Масленото тесто се пече много бързо и на сравнително ниска температура. Всяко препичане до тъмнорозово ще съсипе локумките. Това е коварно, защото обикновено домакинята определя по-розово като признак за готовност. В този случай не е така, трябва съвсем лекичко да започне да порозовява, за да е идеално. Успех, Таня! :)) Любо.Sapienshttps://www.blogger.com/profile/05917186409579512876noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3561658481191519702.post-1861867695177288702015-07-14T23:08:05.074+03:002015-07-14T23:08:05.074+03:00Здравейте.Казвам се Таня. Имам въпрос,приблизитело...Здравейте.Казвам се Таня. Имам въпрос,приблизитело на колко градуса да изпека пуричките.Много ги обичам и мисля да си спретна едни.Рецептата ми допада.Няма нищо по вкусно от семплите и простички рецепти.Anonymousnoreply@blogger.com