tag:blogger.com,1999:blog-3561658481191519702.post3934308508643611404..comments2024-03-17T10:38:00.878+02:00Comments on Sapiens - the Cook: Салата "СУМО"Sapienshttp://www.blogger.com/profile/05917186409579512876noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-3561658481191519702.post-50284579733756858972013-01-25T22:11:47.827+02:002013-01-25T22:11:47.827+02:00Благодаря за отговорите. Да, знам, че черният пипе...Благодаря за отговорите. Да, знам, че черният пипер и белият са едно растение, но вкусът им е различен... Но, както правилно съветваш - всеки да си го прави по вкус! <br />Отново ти благодаря за идеите за по-интересни рецепти!<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3561658481191519702.post-89727221089514716362013-01-25T21:59:57.069+02:002013-01-25T21:59:57.069+02:00Вальо, и пърженето на картофите, и употребената ма...Вальо, и пърженето на картофите, и употребената мазнина, и употребата на бял, вместо черен пипер(а това е един и същи пипер...) и бланширането, и времето за пържене, след като не съм го указал в рецептата изрично, означава, че е изцяло по твой вкус, така, както си свикнал да го правиш. Ако употребената от мен мазнина като вид и количество ти се вижда прекалено калорична, просто изпържи картофите в тефлонов тиган със символично количество мазнина - няколко капки зехтин, пък каквото се получи на вкус...Sapienshttps://www.blogger.com/profile/05917186409579512876noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3561658481191519702.post-47443222852382370692013-01-25T21:52:55.395+02:002013-01-25T21:52:55.395+02:00Благодаря ти за коментара, Вальо! Трогнат съм, че ...Благодаря ти за коментара, Вальо! Трогнат съм, че си оценил факта, че съм "обмислил, преценил и тествал" рецептата...:)) Аз съм изключително известен като кулинар със собствен и изцяло експериментаторски стил, обикновено довеждащ до уникални вкусови резултати... И винаги съветвам почитателите си да експериментират и изменят моите рецепти като ги адаптират към своя или на семейството си вкус. Но! Моята авторска рецепта е с точно определен вкус като краен резултат. И, почитателите ми знаят добре това, доверяват се на таланта ми и приемат на изключително доверие всяка моя нова рецепта. Ако нещо в рецептата не ти харесва, свободен си да я променяш в най-широки граници, но трябва да имаш напълно ясното съзнание, че в краен резултат със сигурност няма да получиш това, за което гарантирам като вкус в моята рецепта...<br />Моите авторски рецепти не се коментират, а просто се повтарят точно така, както съм ги описал, в противен случай, ако си позволиш да ги променяш, това вече не е моята рецепта, а вече твоя, с всичките рискове от тази промяна, които си остават за твоя сметка - можеш да направиш много по-добра от моята рецепта, но и много по-лоша... Така, че - спокойно и свободно експериментирай, успех!<br />Да ти отговоря на въпроса - свинската мас е изключително вреден за организма продукт, но е с доста висока температура на прегаряне, което я прави много удобна за пържене. Единствената толерантна към човешкия организъм мазнина, доказано е ЗЕХТИНЪТ, ЕКСТРА ВЪРДЖИН, безкомпромисно. Разбира се, тази най-добра за човешкия организъм мазнина, вече не е толкова толерантна и ценна, след като се загрее над 40 градуса, но тя е също с много висока температура на прегаряне, затова също е много добра за пържене. Е, не всички харесват и обичат вкуса и аромата й, но това вече изцяло е въпрос на личен вкус. Когато я ползваме, в повечето случаи, заради полезността й, правим компромис с вкусовете си и с факта, че от деца сме свикнали (за разлика от гърците и испанците)с вкуса на олиото.Sapienshttps://www.blogger.com/profile/05917186409579512876noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3561658481191519702.post-73276698831269680822013-01-25T21:50:41.663+02:002013-01-25T21:50:41.663+02:00Този коментар бе премахнат от автора.Sapienshttps://www.blogger.com/profile/05917186409579512876noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3561658481191519702.post-62548178278852888232013-01-25T14:39:32.174+02:002013-01-25T14:39:32.174+02:00Звучи апетитно, Любо! Въпреки че със сигурност си ...Звучи апетитно, Любо! Въпреки че със сигурност си я обмислил, преценил и тествал рецептата, аз бих се въздържал от някои от продуктите. Първо, мазнината и калоричността ми се виждат в повечко. За маргарина имам негативно мнение (вярно, дал си опция и с масло). Освен това бих избегнал белия пипер - малко ми е гаден на вкус (пък може и да не съм попадал на качествен).<br />На колко градуса и за колко време пържиш картофките? Бланшираш ли ги предварително? <br />Бих искал да се пробвам с тази рецепта, е, с моите изменения.<br />Не е по темата, но да те питам какво мислиш за използването на свинска мас за пържене. Една позната химичка обясняваше, че се образуват по-малко канцерогенни вещества...<br />Поздрави - Вальо.Anonymousnoreply@blogger.com