tag:blogger.com,1999:blog-3561658481191519702.post9127967462629396216..comments2024-03-17T10:38:00.878+02:00Comments on Sapiens - the Cook: Второ ултрабързо ядене с патладжани в микровълноваSapienshttp://www.blogger.com/profile/05917186409579512876noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-3561658481191519702.post-90140381620233515602015-10-28T21:16:53.886+02:002015-10-28T21:16:53.886+02:00Диане, благодаря ти за мнението! Моето мнение съвп...Диане, благодаря ти за мнението! Моето мнение съвпада напълно с твоето. Повтарял съм го поне стотина пъти... И въпреки това, непрекъснато ми се задава въпросът "ама, не трябва ли, все пак, както пише в книгите, да се изкисват патладжаните в сол?" Е, не трябва! Една глупост, повторена хиляди пъти, може да стане само по-голяма глупост, но не и умност... :)) ЛюбоSapienshttps://www.blogger.com/profile/05917186409579512876noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3561658481191519702.post-58586976510254222852015-10-28T21:12:11.236+02:002015-10-28T21:12:11.236+02:00Да ти е сладко!Да ти е сладко!Sapienshttps://www.blogger.com/profile/05917186409579512876noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3561658481191519702.post-76207689930597429622015-10-28T18:30:17.172+02:002015-10-28T18:30:17.172+02:00Рецептата е страхотна ! Много вкусно ми се получи ...Рецептата е страхотна ! Много вкусно ми се получи ! Лесно и бързо. Благодаря !Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3561658481191519702.post-76006951855983395792015-10-26T09:22:05.773+02:002015-10-26T09:22:05.773+02:00За кой ли пореден път ще напиша , че в нашето семе...За кой ли пореден път ще напиша , че в нашето семейство никога не сме изкисвали патладжаните . Правим ги на манджа за ядене, консервираме ги също, но никога не изкисваме нищо и никога нищо не горчи. Не знам защо всички хора като чуят патладжан и се почва едно изкисване. Соланин се съдържа и в суровите картофи - тях също да почнете да ги изстисквате.<br />Ще пробвам тези патладжани на микровълнова.Дианhttps://www.blogger.com/profile/15096133497780033698noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3561658481191519702.post-4861465776437191982015-08-19T13:41:21.939+03:002015-08-19T13:41:21.939+03:00Когато патладжаните са достатъчно пресни, в тях не...Когато патладжаните са достатъчно пресни, в тях не се образува соланин, който горчи и заради него се изкисват. Спокойно можете да ги ползвате без предварително осоляване и изкисване. Единствено, ако патладжаните са много стари, в тях се образува по-голямо количество соланин, но пък, кой ползва стари и сбръчкани, тук-таме загнили патладжани?Sapienshttps://www.blogger.com/profile/05917186409579512876noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3561658481191519702.post-40552940490843514142015-08-18T17:30:18.598+03:002015-08-18T17:30:18.598+03:00Мерси за страхотната идея! А дали все пак не е вре...Мерси за страхотната идея! А дали все пак не е вредно че не са изкиснати патладжаните в сол?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3561658481191519702.post-88599365245351557922014-06-24T18:03:37.469+03:002014-06-24T18:03:37.469+03:00Изглежда апетитно, ще провам и аз!!Изглежда апетитно, ще провам и аз!!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16177811696439188077noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3561658481191519702.post-59506317761818197812014-06-24T18:02:58.665+03:002014-06-24T18:02:58.665+03:00Сега ще опитам и аз изглежда вкусно!!Сега ще опитам и аз изглежда вкусно!!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16177811696439188077noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3561658481191519702.post-91297470429612501212013-07-22T18:55:27.203+03:002013-07-22T18:55:27.203+03:00Чудесно! Благодаря за оценката на рецептата! Да ти...Чудесно! Благодаря за оценката на рецептата! Да ти е сладко!<br />Любо :))Sapienshttps://www.blogger.com/profile/05917186409579512876noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3561658481191519702.post-53230244318353358902013-07-22T16:29:07.405+03:002013-07-22T16:29:07.405+03:00Чудесна рецепта, преди малко я пробвах и смятам па...Чудесна рецепта, преди малко я пробвах и смятам патладжаните да си ги хапвам вече така, а не пържени. Благодаря за вкусната и бърза рецепта. :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3561658481191519702.post-70573622929996377782011-07-17T23:33:11.251+03:002011-07-17T23:33:11.251+03:00Не, няма да се получи. Има много голяма разлика ме...Не, няма да се получи. Има много голяма разлика между структурата на патладжана и тиквичката. Друг зеленчук, освен патладжана, няма да стане по този начин.Sapienshttps://www.blogger.com/profile/05917186409579512876noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3561658481191519702.post-89812646214409779742011-07-17T18:42:51.258+03:002011-07-17T18:42:51.258+03:00Дали ще се получи вкусно и с тиквички, вместо с па...Дали ще се получи вкусно и с тиквички, вместо с патладжан, който не харесвам много?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3561658481191519702.post-35791556710740497352011-07-06T20:58:15.346+03:002011-07-06T20:58:15.346+03:00Не. Ако беше нужно, с абсолютна сигурност щях да г...Не. Ако беше нужно, с абсолютна сигурност щях да го напиша в рецептата.:)Sapienshttps://www.blogger.com/profile/05917186409579512876noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3561658481191519702.post-60727122102835556372011-07-06T16:27:26.551+03:002011-07-06T16:27:26.551+03:00Предварително престоява ли в някоя купа посолено з...Предварително престоява ли в някоя купа посолено за да се махне горчивото сосче?Anonymousnoreply@blogger.com