Коментари и мнения

"Не се страхувай да се опиташ да правиш това, в което не си професионалист. Все пак, Ноевия ковчег е построен от пълен аматьор, а "Титаник" - от топ-професионалисти, а резултатите са ясни на всички..."

ТОПРЕЦЕПТИТЕ МИ търсете с търсачката на блога, на "топ-рецепти".

Омръзна ми да пиша, че в Интернет не е прието да се контактува на "Вие", затова още в началото на блога си ви моля да контактувате с мен на "ти", за което ще ви бъда благодарен...:)) А пък, ако контактувате с имената си, а не ми пишете като "анонимен", ще бъда направо щастлив...

За контакти със Sapiens или задаване на персонални въпроси и коментари - l.dontchev@gmail.com или Skype lubomir.dontchev

6 май 2011 г.

Нетрадиционна агнешка чорба

ПРОДУКТИ:
около 1 кг. агнешки дреболии (агнешки бял и черен дроб, сърце, момици с було)
1 вр. пресен лук
2 с.л. олио
3 с.л. ориз
1/2 връзка лапад
5-6 лозови листа
1/2 вр. магданоз
1/2 вр. копър
1/2 вр. джоджен
1/2 кофичка кисело мляко
1 яйце
2 ч.л. сол
щипка черен пипер


Сваряваме сърцето и белия дроб, покрити с вода и затиснати с чиния, за да не изплува белият дроб.
Запържваме в мазнината нарязания на ситно лук, след което наливаме в него половин литър от бульона, в който сме сварили дроба, плюс още 1 л. топла вода. Оставяме да заври.
През това време попарваме с вряща вода черния дроб и останалите дреболии, и след 5 мин. ги отцеждаме. Нарязваме двата вида дроб, сърцето и попарените дреболии на малки парчета, и ги добавяме във врящия бульон.
След 10 мин. поставяме нарязаните на ситно листа лапад и лозови листа, и варим на умерен огън. След още 5 мин. добавяме и промития ориз.
Когато оризът се свари, примерно след 12-15 мин., сваляме чорбата от огъня и я застройваме с киселото мляко, разбито с яйцето и черния пипер. Накрая добавяме и нарязаните на ситно пресни подправки.
Разбъркваме и в горещата чорба пускаме прясно масло колкото малък орех, което рязко подобрява общия вкус и аромат.
Сигурен съм, че по-вкусна агнешка чорба няма да сте яли...:))