Коментари и мнения

"Не се страхувай да се опиташ да правиш това, в което не си професионалист. Все пак, Ноевия ковчег е построен от пълен аматьор, а "Титаник" - от топ-професионалисти, а резултатите са ясни на всички..."

ТОПРЕЦЕПТИТЕ МИ търсете с търсачката на блога, на "топ-рецепти".

Омръзна ми да пиша, че в Интернет не е прието да се контактува на "Вие", затова още в началото на блога си ви моля да контактувате с мен на "ти", за което ще ви бъда благодарен...:)) А пък, ако контактувате с имената си, а не ми пишете като "анонимен", ще бъда направо щастлив...

За контакти със Sapiens или задаване на персонални въпроси и коментари - l.dontchev@gmail.com или Skype lubomir.dontchev

12 юни 2011 г.

Патладжани - ултрабързо ядене

Семпла и абсолютно минималистична рецепта. На принципа "Всичко гениално е просто"...:))

2 патладжана от сорта "тънки и дълги"
1 с.л. зехтин
чесън на ситни гранули
сол

30 г. сирене (краве, овче, топено, синьо, всичко по ваш вкус и избор)
Почистваме патладжаните от дръжките  и ги нарязваме напречно на кръгчета с дебелина 2,5 см. Посоляваме ги от двете страни, намазваме ги обилно със зехтин и ги подреждаме в обикновена плоска порцеланова чиния (без златен ръб).
Поставяме чинията в микровълнова фурна и печем за 4,5 мин. на 75% мощност. Обръщаме, капваме по още малко олио и печем още 4,5 мин. Изваждаме и поръсваме с по малко гранулиран чесън.
Докато са още съвсем топли, можем да покрием всяко кръгче с тънка пластинка някакво сирене и да го оставим да поеме от топлината на патладжана. 
Сервираме с препечени филийки ръжен хляб и чаша бира.