Коментари и мнения

"Не се страхувай да се опиташ да правиш това, в което не си професионалист. Все пак, Ноевия ковчег е построен от пълен аматьор, а "Титаник" - от топ-професионалисти, а резултатите са ясни на всички..."

ТОПРЕЦЕПТИТЕ МИ търсете с търсачката на блога, на "топ-рецепти".

Омръзна ми да пиша, че в Интернет не е прието да се контактува на "Вие", затова още в началото на блога си ви моля да контактувате с мен на "ти", за което ще ви бъда благодарен...:)) А пък, ако контактувате с имената си, а не ми пишете като "анонимен", ще бъда направо щастлив...

За контакти със Sapiens или задаване на персонални въпроси и коментари - l.dontchev@gmail.com или Skype lubomir.dontchev

16 март 2011 г.

Пилешки бутчета със зеленчуци "почти конфи"...

ПРОДУКТИ:
1 1/2 с.л. олио
6 долни бутчета или 4 цели
8 средни картофа
2 моркова
1 голяма глава лук
5-6 малки главички лук
1 суха люта чушка
малък резен целина
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. смлян бял пипер
2 ч.л. MAGGI "Десет зеленчука"


На дъното на тефлонова тенджерка наливаме 1/2 с.л. олио, разнасяме го по дъното и подреждаме плътно по дъното резените от главата лук. Резените трябва да бъдат около 5 мм. на дебелина. Посоляваме ги леко и ръсваме по 5-6 кристалчета захар на всяко кръгче лук.
Върху лука подреждаме бутчетата, предварително поръсени и омазани с белия пипер и малко сол.
Тук е мястото да обясня, че тази манджа съвсем спокойно може да се направи абсолютно постна, ако пропуснем месото. И става не по-малко вкусна.
Картофите цели и морковите на половинки, почистени и обелени (аз по принцип не беля картофи, само ги почиствам от увредени места и ги мия с четка), подреждаме върху бутчетата и леко посоляваме с подправката МАГИ. Добавяме резенът целина на четири парчета и разпределяме обелените главички лук. Още малко посоляваме с подправката. Лютата чушка пускаме цяла, само дупната на едно място, за да поема от сока.
Наливаме 100 мл. вода, захлупваме с капак и варим на много слаб огън 
1 час.
Не се притеснявайте, ако лукът леко загори, предвидено е. Става по-вкусен като се карамелизира.