Коментари и мнения

"Не се страхувай да се опиташ да правиш това, в което не си професионалист. Все пак, Ноевия ковчег е построен от пълен аматьор, а "Титаник" - от топ-професионалисти, а резултатите са ясни на всички..."

ТОПРЕЦЕПТИТЕ МИ търсете с търсачката на блога, на "топ-рецепти".

Омръзна ми да пиша, че в Интернет не е прието да се контактува на "Вие", затова още в началото на блога си ви моля да контактувате с мен на "ти", за което ще ви бъда благодарен...:)) А пък, ако контактувате с имената си, а не ми пишете като "анонимен", ще бъда направо щастлив...

За контакти със Sapiens или задаване на персонални въпроси и коментари - l.dontchev@gmail.com или Skype lubomir.dontchev

7 май 2011 г.

Чорба от агнешка главичка

ПРОДУКТИ:
1 агнешка главичка
1 с.л. ориз
1 глава лук
10 зърна черен пипер
5 зърна бахар, леко спукани
1 лимон
сол на вкус


Лукът, необелен, се изпича на слаб котлон докато напълно омекне и се обелва.
Агнешката главичка се измива и се вари в подсолена вода, заедно с посочените подправки, без лимона. След като се свари,  месото по нея се обира, отделят се мозъкът, езикът и каквото може да се извади от вътрешността на главичката и всичко се нарязва на парченца.
Бульонът се прецежда, в него се връщат нарязаните парченца месо, намачканият на пюре печен лук, прибавя се измитият ориз и се вари на слаб огън още 15 мин.
Подправя се с наситнен магданоз и пресен чесън, лимон или оцет.