ПРОДУКТИ:
едно двойно пилешко филе (около 800 г.)
3 моркова
2 г.л. лук
30 г. масло
50 мл.бяло вино
2 ч.л. сол
1/2 ч.л. смлян бял пипер
1 ч.л. смлян джинджифил
малка шипка индийско орехче
1/2 скилидка чесън
КАК СЕ ПРАВИ:
Варим филето и морковите докато омекнат, около 30 мин.
Нарязваме лука на ситно, посоляваме с малко сол и го задушаваме в маслото докато омекне. Добавяме бялото вино и останалите подправки, докато още е на огъня и задушаваме още 5 мин.
Нарязваме филето и морковите на много дребни парченца, добавяме ги към лука.
Изсипваме всичко в подходящ за пасиране съд, добавяме чесъна и пасираме с пасатор до гладка маса.
Много е вкусен, не го изяждайте наведнъж... :))
Тук са събрани моите авторски кулинарни рецепти и технологии, както и някои хубави оригинални рецепти, с разрешението на авторите им, или указание за източника им.
Коментари и мнения
"Не се страхувай да се опиташ да правиш това, в което не си професионалист. Все пак, Ноевия ковчег е построен от пълен аматьор, а "Титаник" - от топ-професионалисти, а резултатите са ясни на всички..."
ТОПРЕЦЕПТИТЕ МИ търсете с търсачката на блога, на "топ-рецепти".
Омръзна ми да пиша, че в Интернет не е прието да се контактува на "Вие", затова още в началото на блога си ви моля да контактувате с мен на "ти", за което ще ви бъда благодарен...:)) А пък, ако контактувате с имената си, а не ми пишете като "анонимен", ще бъда направо щастлив...
За контакти със Sapiens или задаване на персонални въпроси и коментари - l.dontchev@gmail.com или Skype lubomir.dontchev
Звучи апетитно! Колко време може да издържи в хладилник? Малко пилешки дробчета в сместа биха ли се отразили добре?
ОтговорИзтриванеПоздрави!
:))И наистина е много вкусно...
ОтговорИзтриванеВсичко е сварено, така че поне седмица ще издържи в хладилника, но е толкова вкусно, че ми се струва трудно да го опазиш толкова време...
Разбира се, с пилешките дробчета със сигурност ще стане по-вкусно, но целта беше да направя изцяло месен пастет. Всъщност, почти всички асоциират (кой знае защо...) думата "пастет" с някакъв вид черен дроб, а всъщност, пастет може да се направи от почти всякакво месо, стига да се смели на съвсем ситно и да се хомогенизира допълнително до гладка смес, за да може да се маже по-лесно. Но по френските представи за пастет, това е нещо подобно на руло Стефани и се реже и сервира на филийки, без да става дума за мазане... Мазането просто е по-популярният му вид и вариант.
Успех в правенето и весели празници! :))