Коментари и мнения

"Не се страхувай да се опиташ да правиш това, в което не си професионалист. Все пак, Ноевия ковчег е построен от пълен аматьор, а "Титаник" - от топ-професионалисти, а резултатите са ясни на всички..."

ТОПРЕЦЕПТИТЕ МИ търсете с търсачката на блога, на "топ-рецепти".

Омръзна ми да пиша, че в Интернет не е прието да се контактува на "Вие", затова още в началото на блога си ви моля да контактувате с мен на "ти", за което ще ви бъда благодарен...:)) А пък, ако контактувате с имената си, а не ми пишете като "анонимен", ще бъда направо щастлив...

За контакти със Sapiens или задаване на персонални въпроси и коментари - l.dontchev@gmail.com или Skype lubomir.dontchev

30 март 2011 г.

Пролетни чеснови пилешки филенца

ПРОДУКТИ:
две пилешки филета (около 600 г.)
4 с.л. зехтин
2 ч.л. лимонов сок
5 скилидки чесън
1 ч.л бял пипер
5 белтъка
1/2 ч.л. нишесте
200 г. култивирани печурки
60 г. краве масло
сол на вкус
мазнина за пърженето
1 вр. пресен лук
1 голяма зелена салата
1/2 вр. магданоз


Пилешките филета нарязвате напречно на 2 см. резени и мариновате в марината, приготвена от намачкания с малко сол чесън, лимоновия сок, сол, пипера и зехтина.
В маринатата престояват 4 ч., (или поне 30 мин.), почиствате ги от маринатата, след което ги овалвате добре в разбитите с половин лъжичка нишесте белтъци и изпържвате в силносгорещена мазнина. Отцеждате ги от излишната мазнина върху домакинска салфетка.
Печурките нарязвате на доста ситно и ги изпържвате в маслото. Отцеждате ги от излишната мазнина и, докато са още топли, ги посолявате и поръсвате с прясносмлян бял пипер.
Отделно приготвяте богата пролетна салата от зелената салата с лук, магданоз, зехтин и лимонов сок или оцет. При сервирането поставете от задушените гъби като канапе, върху гъбите поставете от панираните филенца, а салатата се насипва като венец околовръст на чинията.
Ако искате, сварете твърдо яйца, нарежете и украсете зелената салата, но това си е великденска традиция, така че, вие си преценете.

"Добрите хора лесно се обичат, магията е да обичаш лошите..."


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens