Коментари и мнения

"Не се страхувай да се опиташ да правиш това, в което не си професионалист. Все пак, Ноевия ковчег е построен от пълен аматьор, а "Титаник" - от топ-професионалисти, а резултатите са ясни на всички..."

ТОПРЕЦЕПТИТЕ МИ търсете с търсачката на блога, на "топ-рецепти".

Омръзна ми да пиша, че в Интернет не е прието да се контактува на "Вие", затова още в началото на блога си ви моля да контактувате с мен на "ти", за което ще ви бъда благодарен...:)) А пък, ако контактувате с имената си, а не ми пишете като "анонимен", ще бъда направо щастлив...

За контакти със Sapiens или задаване на персонални въпроси и коментари - l.dontchev@gmail.com или Skype lubomir.dontchev

18 май 2011 г.

Невероятна закуска!

От дебела 2,5 см. филия бял хляб, точно в центъра, избождаме средата с подходяща чаша с тънък ръб.
Така подготвената филия намазваме с по малко масло от двете страни. Запържваме от едната страна в тефлонов тиган. Обръщаме филията от другата страна и чукваме в отвора едно яйце, като гледаме да не спукаме жълтъка. Посоляваме, поръсваме с малко сол самардала и червен пипер по яйцето и по филийката, намаляваме огъня, покриваме с капак и изчакваме, докато белтъкът на яйцето побелее и се втвърди, а жълтъкът е едва-едва сгъстен.
Става по-бързо от прочитането на рецептата...
 
Обаче, да си призная, тази рецепта не е оригиналната ми...
Честно казано, най-хубаво е хлябът да е на три дни поне и предварително да е нарязан на филии. После да се натопи за 10 сек. в подсолено прясно мляко с разбито яйце вътре - на чаша мляко едно яйце. След това да се запържи в тиган с масло от едната страна 5 мин. и като се обърне, чак тогава да се избуши дупката, да се чукне яйцето в отвора и да се пържи още пет мин. на слаб огън, без капак.
Това е истинската ми рецепта, обаче е "калорична бомба", затова я "конвертирах" в по-здравословен вариант, макар и с известни компромиси в деликатесния вкус.
Аз съм известен с това, че не правя компромиси с вкуса, а винаги търся максимума, но в случая го направих в името на здравословното.Акови харесва "хард"-варианта, направете го, домашните ви дълго ще ви молят да им направите "от същото" за закуска, обяд или вечеря... :))

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens