Семпла и абсолютно минималистична рецепта. На принципа "Всичко гениално е просто"...:))
2 патладжана от сорта "тънки и дълги"
1 с.л. зехтин
чесън на ситни гранули
сол
30 г. сирене (краве, овче, топено, синьо, всичко по ваш вкус и избор)
Почистваме патладжаните от дръжките и ги нарязваме напречно на кръгчета с дебелина 2,5 см. Посоляваме ги от двете страни, намазваме ги обилно със зехтин и ги подреждаме в обикновена плоска порцеланова чиния (без златен ръб).
Поставяме чинията в микровълнова фурна и печем за 4,5 мин. на 75% мощност. Обръщаме, капваме по още малко олио и печем още 4,5 мин. Изваждаме и поръсваме с по малко гранулиран чесън.
Докато са още съвсем топли, можем да покрием всяко кръгче с тънка пластинка някакво сирене и да го оставим да поеме от топлината на патладжана.
Сервираме с препечени филийки ръжен хляб и чаша бира.
2 патладжана от сорта "тънки и дълги"
1 с.л. зехтин
чесън на ситни гранули
сол
30 г. сирене (краве, овче, топено, синьо, всичко по ваш вкус и избор)
Почистваме патладжаните от дръжките и ги нарязваме напречно на кръгчета с дебелина 2,5 см. Посоляваме ги от двете страни, намазваме ги обилно със зехтин и ги подреждаме в обикновена плоска порцеланова чиния (без златен ръб).
Поставяме чинията в микровълнова фурна и печем за 4,5 мин. на 75% мощност. Обръщаме, капваме по още малко олио и печем още 4,5 мин. Изваждаме и поръсваме с по малко гранулиран чесън.
Докато са още съвсем топли, можем да покрием всяко кръгче с тънка пластинка някакво сирене и да го оставим да поеме от топлината на патладжана.
Сервираме с препечени филийки ръжен хляб и чаша бира.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens