Коментари и мнения

"Не се страхувай да се опиташ да правиш това, в което не си професионалист. Все пак, Ноевия ковчег е построен от пълен аматьор, а "Титаник" - от топ-професионалисти, а резултатите са ясни на всички..."

ТОПРЕЦЕПТИТЕ МИ търсете с търсачката на блога, на "топ-рецепти".

Омръзна ми да пиша, че в Интернет не е прието да се контактува на "Вие", затова още в началото на блога си ви моля да контактувате с мен на "ти", за което ще ви бъда благодарен...:)) А пък, ако контактувате с имената си, а не ми пишете като "анонимен", ще бъда направо щастлив...

За контакти със Sapiens или задаване на персонални въпроси и коментари - l.dontchev@gmail.com или Skype lubomir.dontchev

12 октомври 2010 г.

Пълнени камби - зимнина за фризер

Камби - 40 бр. едри

Смес за пълненето им: 
1 кг. моркови
7 гл. лук
10 домата
500 г. кашкавал
45 ч.л. ориз (в ч.л., защото се спазва традицията  "по 1 ч.л. за камба плюс 5 ч.л. за цялата смес")
15 яйца
1 ч.ч. олио 
сол
черен пипер
червен пипер
2 вр. магданоз

Приготвяне:
Леко се задушава лукът, прибавят се настърганите или нарязани на много ситни кубчета моркови, настърганите домати, ориза и подправките.
Задушаваме 5 мин., за да набъбне леко оризът и прибавяме яйцата и кашкавала, също нарязан на ситни кубчета или настърган на едро ренде.
Камбите, леко цепнати на дъното, се пълнят със сместа, подреждат се в тавичка, налива се 1 пръст вода и се пекат на фурна за 20 мин.
След изстиване се поставят в пликчета и се замразяват във фризера.
Разбира се, могат да се подредят и в буркан, да се затворят с капачка и да се стерилизират 5 мин., но  обемът им е голям и трудно ще се поберат в обикновен буркан.
Затова и идеята е за съхраняване във фризер. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens