Коментари и мнения

"Не се страхувай да се опиташ да правиш това, в което не си професионалист. Все пак, Ноевия ковчег е построен от пълен аматьор, а "Титаник" - от топ-професионалисти, а резултатите са ясни на всички..."

ТОПРЕЦЕПТИТЕ МИ търсете с търсачката на блога, на "топ-рецепти".

Омръзна ми да пиша, че в Интернет не е прието да се контактува на "Вие", затова още в началото на блога си ви моля да контактувате с мен на "ти", за което ще ви бъда благодарен...:)) А пък, ако контактувате с имената си, а не ми пишете като "анонимен", ще бъда направо щастлив...

За контакти със Sapiens или задаване на персонални въпроси и коментари - l.dontchev@gmail.com или Skype lubomir.dontchev

14 октомври 2010 г.

Вкусен и елементарен сос - супа

В 2 с.л. олио се запържват 3 с.л. брашно.
Прибавят се 3 с.л. настърган Пармезан и с запържва до златисто.
Разрежда се с пилешки бульон, може и от 2 кубчета.
Според това, до каква консистенция разредите брашното, ще получите или много вкусен сос, с който можете да поливате всякакви ястия, или много вкусна супа.
Накрая, преди да ползвате като сос или супа, поръсете със смлян бял пипер.
Вече, когато сте решили, че ще бъде супа, можете да добавите допълнително ситни парченца карфиол и броколи, шепа ситнонарязано зеле, настърган морков и съвсем накрая - с.л. ситно нарязан магданоз или копър. Ако някой от семейството обича, винаги можете да добавите и шепа ситно нарязан бекон, позапечен в микровълновата, за да се оттече част от мазнината му и да добие по-приятен аромат и вкус.
Разбира се, една такава супа винаги ще добие много по-привлекателен вкус, ако още докато ври добавите малка бучица масло.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens