Коментари и мнения

"Не се страхувай да се опиташ да правиш това, в което не си професионалист. Все пак, Ноевия ковчег е построен от пълен аматьор, а "Титаник" - от топ-професионалисти, а резултатите са ясни на всички..."

ТОПРЕЦЕПТИТЕ МИ търсете с търсачката на блога, на "топ-рецепти".

Омръзна ми да пиша, че в Интернет не е прието да се контактува на "Вие", затова още в началото на блога си ви моля да контактувате с мен на "ти", за което ще ви бъда благодарен...:)) А пък, ако контактувате с имената си, а не ми пишете като "анонимен", ще бъда направо щастлив...

За контакти със Sapiens или задаване на персонални въпроси и коментари - l.dontchev@gmail.com или Skype lubomir.dontchev

14 октомври 2010 г.

Зелен фасул с лучен сос и галета

ПРОДУКТИ:
1 буркан зелен фасул (около половин кг. несварен пресен зелен фасул)
4 големи глави лук
4 с.л. зехтин (олио)
1/2 вр. магданоз
2 с.л. галета
1 ч.л. сол
малко смлян бял пипер
1/2 с.л. оцет балсамико

ПРИГОТВЯНЕ: В 2 с.л. мазнина се задушават нарязаните лук и магданоз. В оригиналната рецепта се претрива през сито, но пасирането в блендер или с пасатор направо в тенджерата е къде по-съвременен начин.
Изсипва се в тенджерата при зеления фасул. Овкусява се със сол и смлян бял или черен пипер, добавя се вода колкото съвсем леко да го покрие и малко оцет.
Задушава се 15 до 20  мин. на среден огън под капак.
В останалата мазнина се запържва галетата. След като изстине, се добавя 1 с.л. настърган пармезан,  смачкана скилидка чесън с малко сол, разбърква се и се полива по малко всяка сервирана порция.

:)) Уверявам ви, ще се учудите на вкуса и ще си кажете, че сте изгубили ценни години от живота си, когато не сте консумирали зелен фасул...:)  Но такъв зелен фасул...:)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens