Инспирирано от рецепта с автор Cпacka (добра ламя) и творчески преработено с добавени съществено нови елементи.
Пилешките филета се поначукват, поръсени с малко сол и смлян зелен пипер, за да се изтънят. Върху всяко се поставят парче синьо сирене, което се поръсва с малко смлени орехи, смесени с малко черен пипер. Филетата се навиват стегнато на пури, които се забождат напречно с клечка за зъби, която след панирането лесно ще се отстрани.
Панират се двукратно в разредено патафри по схемата:
патафри / брашно / патафри / овалване в натрошен чипс.
За удобство и да не търсите:
Панировка "Патафри"
Първи вариант: 5 с.л. нишесте, 150 мл. бира и 3 жълтъка се разбиват на крем.
3 белтъка се разбиват на твърда пяна с шипка сол и се разбъркват внимателно с горната смес.
Втори вариант: 250 г. брашно, 3 жълтъка, 3 с.л. олио и 250 мл светла бира (или мляко, или вода) се разбиват с миксер на крем. Към тази смес се добавят с внимателно разбъркване 3 белтъка, разбити на сняг с щипка сол.
Аз определено харесвам варианта с нишестето.
Гъстотата на сместа за паниране може да варира и се регулира с добавянето на повече или по-малко от бирата.
Да ви е сладко!
Тук са събрани моите авторски кулинарни рецепти и технологии, както и някои хубави оригинални рецепти, с разрешението на авторите им, или указание за източника им.
Коментари и мнения
"Не се страхувай да се опиташ да правиш това, в което не си професионалист. Все пак, Ноевия ковчег е построен от пълен аматьор, а "Титаник" - от топ-професионалисти, а резултатите са ясни на всички..."
ТОПРЕЦЕПТИТЕ МИ търсете с търсачката на блога, на "топ-рецепти".
Омръзна ми да пиша, че в Интернет не е прието да се контактува на "Вие", затова още в началото на блога си ви моля да контактувате с мен на "ти", за което ще ви бъда благодарен...:)) А пък, ако контактувате с имената си, а не ми пишете като "анонимен", ще бъда направо щастлив...
За контакти със Sapiens или задаване на персонални въпроси и коментари - l.dontchev@gmail.com или Skype lubomir.dontchev
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens