Сваряваме в подсолена вода около 1/2 кг. пилешко месо (не коментирам точно какво, защото за салата това няма голямо значение) се го накъсваме на дребни парченца.
Може също и да се нареже с ножица.
Сваряваме с люспите 1 кг. картофи и, след като малко поизстинат, обелваме и нарязваме на кубчета.
Месото и картофите смесваме в подходящ съд.
Загряваме добре 2-3 с.л. олио или известно количество масло и, след сваляне от огъня, бързо разбъркваме в него 1 ч.л. червен пипер.
Количеството и вида на мазнината определяме изключително по вкус, аз съм дал само приблизителното количество.
Изсипваме "кавардисаната" с червения пипер мазнина върху месото и картофите и разбъркваме.
Счукваме 50 гр. орехови ядки на средно едро.
Нарязваме стрък праз, но на доста ситно. Празът посоляваме малко и подкиселяваме с малко лимонов сок, около 1/2 ч.л.
Орехите и празът добавяме към месото и картофите, и всичко подправяме със сол, бял пипер и много малко настъргано индийско орехче.
Поръсваме с 1-2 с.л. ситно нарязан магданоз.
Добър апетит!
Тук са събрани моите авторски кулинарни рецепти и технологии, както и някои хубави оригинални рецепти, с разрешението на авторите им, или указание за източника им.
Коментари и мнения
"Не се страхувай да се опиташ да правиш това, в което не си професионалист. Все пак, Ноевия ковчег е построен от пълен аматьор, а "Титаник" - от топ-професионалисти, а резултатите са ясни на всички..."
ТОПРЕЦЕПТИТЕ МИ търсете с търсачката на блога, на "топ-рецепти".
Омръзна ми да пиша, че в Интернет не е прието да се контактува на "Вие", затова още в началото на блога си ви моля да контактувате с мен на "ти", за което ще ви бъда благодарен...:)) А пък, ако контактувате с имената си, а не ми пишете като "анонимен", ще бъда направо щастлив...
За контакти със Sapiens или задаване на персонални въпроси и коментари - l.dontchev@gmail.com или Skype lubomir.dontchev
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens