Това е едно много приятно ядене, което майка ми правеше в детските ми години.
Приготвя се много лесно, много вкусно е и най-вече - много спорно е, защото ние си го мажехме на филийка типов или ръжен хляб.ПРОДУКТИ:
Принципно, този фалшив хайвер се прави като към 4, 5 или 6 обемни части вряща вода (без сол), при непрекъснато бъркане, се добавя на струйка 1 обемна част грис и 1 ч.л. червен пипер, оставя се да изстине и се стегне, след което се овкусява като се добавя майонеза или олио, сол на вкус, настърган лук и лимонов сок.
Но, това е принципната рецепта, а във времето тази много популярна рецепта се е клонирала в твърде много варианти, затова аз, освен "класиката в жанра", ще ви дам и още няколко такива "клонинга".
І клонинг
за 1 л. вода
1 чаша грис
4 с.л. олио
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. сол
1 глава лук
сокът от 1 лимон
Вари се 10 мин., като се бърка, добавя се червеният пипер за цвят. След изстиване се добавя олиото или 1 оп. майонеза, 1 глава настърган лук и сокът от един лимон. Лукът успешно може да се замени със ситнонарязан праз.
ІІ клонинг
4 чаши вода със сол завира и към нея на струйка се добавя 1 чаша грис и 1 ч.л. червен пипер за цвят. Изстива.
Добавят се 1/2 чаша олио и 1 голяма глава настърган лук (или много ситно нарязан праз). Разбива се с дървена лъжица, като се добавят 1/2 чаша хладка вода, сокът от един лимон (или в 1 ч.л. топла вода разтваряме десетина кристалчета лимонтузу) и 2 стандартни опаковки разбит хайвер.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens