(за 2 порции)
1 двойно пилешко филе (около 400 г.)
200 г. култивирани гъби печурки, желателно средни по големина
4 картофа
2 скилидки чесън
40 г. орехови ядки
10 зърна бял синап
1/4 ч.л. ситно смлян бял пипер
1/4 ч.л. червен пипер
1 ч.л. сол
4 ч.л. зехтин (олио)
няколко капки тъмен оцет балсамико
ПРИГОТОВЛЕНИЕ:
Отделяме двете половинки на филето, намазваме ги от двете страни с червения пипер, наръсваме ги с малко сол, бял пипер и внимателно ги начукваме под парче полиетилен, като се стараем да ги направим максимално тънки. Не се страхувайте, че може на места леко да се разкъсат, това няма голямо значение за тази рецепта.
В хаванче или дървена гаванка счукваме и стриваме много добре най-напред зърната синап, след това добавяме скилидките чесън и малко сол и счукваме отново всичко до гладка паста. След това добавяме и предварително смлените или счукани орехови ядки и отново стриваме до гладка паста. Добавяме оцета и разбъркваме, за да се разпредели в пастата.
С тази пикантна паста намазваме вътрешната страна на филетата и плътно ги завиваме на руло.
Печем на дъното на аерогрила.
На дъното на подходящо по големина за аерогрила съдче накапваме няколко капки мазнина и подреждаме плътно резени необелен (само добре измит с четка) картоф. Печем 10 мин на 250°.
Отваряме и върху картофите поставяме руладите със затварящата страна надолу, плътно едно до друго.
Върху тях подреждаме добре измитите цели гъби с пънчетата нагоре, но така, че да покриват плътно и служат за "чадър" на руладините. Посоляваме по малко всяка гъба, поръсваме с по малко смлян бял пипер и капваме по няколко капки мазнина.
Печем 12 мин. при 250°.
При изваждането внимаваме да не обръщаме гъбите, защото са пълни с отделен сок.
Както се досещате, гъбите и картофите са предвидени за гарнитура на руладините.
Въпрос:
"Всичко изглежда много вкусно и лесно , само , че майна, откъде да си намеря зърна бял синап ."
Отговор: " От първия пазар или щанд за подправки в който и да е супер. Нито са дефицитни, нито е проблем да се намерят.
Виж, ако трябва да комбинираш черен, кафяв и бял синап, тогава ще трябва да потърсиш малко, но бял синап има под път и над път.
Включително и във всеки магазин за сортови семена или билкова аптека.
А, за да не се хАбиш, всяка една горчица всъщност са смлени синапени семена, основно от черен и кафяв синап, но важното е, че ще получиш същия аромат.
Ако пък ти е по-лесно, четвърт ч.л. ситносмлян хрян идеално ще замести въпросните синапени семена."
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens