Коментари и мнения

"Не се страхувай да се опиташ да правиш това, в което не си професионалист. Все пак, Ноевия ковчег е построен от пълен аматьор, а "Титаник" - от топ-професионалисти, а резултатите са ясни на всички..."

ТОПРЕЦЕПТИТЕ МИ търсете с търсачката на блога, на "топ-рецепти".

Омръзна ми да пиша, че в Интернет не е прието да се контактува на "Вие", затова още в началото на блога си ви моля да контактувате с мен на "ти", за което ще ви бъда благодарен...:)) А пък, ако контактувате с имената си, а не ми пишете като "анонимен", ще бъда направо щастлив...

За контакти със Sapiens или задаване на персонални въпроси и коментари - l.dontchev@gmail.com или Skype lubomir.dontchev

19 май 2011 г.

Ориз с орехи

Едно бързо и изключително вкусно ядене.
Сваряваме половин чаша ориз с чаша и половина вода и 1 ч.л. сол (1,5 ч.л. подправка МАГИ -  "Десет зеленчука"). Варим го 10 мин. на среден огън, след което изключваме котлона.
Оставяме ориза под капак, с кърпа или домакински салфетки под капака за още 10 мин. на изстиващия котлон, за да поеме водата. Сваляме от котлона и оставяме открит да изстине напълно.
Дотук това е класическият ориз за гарнитура.
Следва специфичното в рецептата.
В 60 г. краве масло много леко запържваме половин чаша грубо накълцани орехи. Добавяме половин ч.л. сусамово масло.
Върху орехите изсипваме и внимателно разбъркваме сварения и напълно изстинал ориз.

Прочетете повече за прочутия арменски ориз-пилаф.

2 коментара:

  1. 600 г. краве масло?:)

    ОтговорИзтриване
  2. :)) Грешка, разбира се... Благодаря за наблюдателността, коригирах го веднага.

    ОтговорИзтриване

Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens