Коментари и мнения

"Не се страхувай да се опиташ да правиш това, в което не си професионалист. Все пак, Ноевия ковчег е построен от пълен аматьор, а "Титаник" - от топ-професионалисти, а резултатите са ясни на всички..."

ТОПРЕЦЕПТИТЕ МИ търсете с търсачката на блога, на "топ-рецепти".

Омръзна ми да пиша, че в Интернет не е прието да се контактува на "Вие", затова още в началото на блога си ви моля да контактувате с мен на "ти", за което ще ви бъда благодарен...:)) А пък, ако контактувате с имената си, а не ми пишете като "анонимен", ще бъда направо щастлив...

За контакти със Sapiens или задаване на персонални въпроси и коментари - l.dontchev@gmail.com или Skype lubomir.dontchev

19 май 2011 г.

Истински пилаф (каквото и да означава това)

Не са малко страните, които претендират, че точно техният пилаф е "най-автентичният"...
Но, тъй като в тези страни готвенето на ориз е абсолютно ежедневие, както у нас правенето на хляб, едва ли някоя от претендиращите страни наистина е изобретила "най-автентичната" рецепта. 
1 чаша ориз, 
100 гр. прясно масло, 
бял пипер и сол.
Кипвате 1 литър вода и заливате с част от нея изчистения ориз за 15-20 мин. След това разтопявате в тенджерка с по-дебело дъно маслото и добавяте добре изцедения от вода ориз. Пържите на силен огън и постоянно бъркате с дървена лъжица 5 мин. Изсипвате 3 чаши гореща вода, слагате подправките, намалявате котлона на най-ниска степен, разбърквате за последен път и затваряте плътно с капак с кърпа под него. След 20-25 мин. е готов.
Оризът става много бял и пръхкав.
За разнообразие, понякога можете да добавите в готовия пилаф задушени гъби (манатарки).

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens