Половин килограм месо (не уточнявам точно какво, защото става с всякакво) се нарязва на хапки и се пържи в мазнина.
Като се поизпържи до зачервяване, се ръсва малко сол и се добавя една супена лъжица брашно, позапържва се и с брашното. Ръсва се половин чаена лъжичка червен пипер и се разбърква добре. Веднага се изсипват предварително подготвените настъргани на ренде 600 - 700 г. узрели червени домати.
Разбърква се добре и ври на тих огън, докато се посгъсти.
Сваля се от огъня и се поръсва със ситно нарязан магданоз.
Нищо работа, обаче изключително вкусна.:))
Тук са събрани моите авторски кулинарни рецепти и технологии, както и някои хубави оригинални рецепти, с разрешението на авторите им, или указание за източника им.
Коментари и мнения
"Не се страхувай да се опиташ да правиш това, в което не си професионалист. Все пак, Ноевия ковчег е построен от пълен аматьор, а "Титаник" - от топ-професионалисти, а резултатите са ясни на всички..."
ТОПРЕЦЕПТИТЕ МИ търсете с търсачката на блога, на "топ-рецепти".
Омръзна ми да пиша, че в Интернет не е прието да се контактува на "Вие", затова още в началото на блога си ви моля да контактувате с мен на "ти", за което ще ви бъда благодарен...:)) А пък, ако контактувате с имената си, а не ми пишете като "анонимен", ще бъда направо щастлив...
За контакти със Sapiens или задаване на персонални въпроси и коментари - l.dontchev@gmail.com или Skype lubomir.dontchev
Поредната вкусотия която прочетох.С всяка една прочетена рецепта у мен се затвърждава мнението , че си невероятен кулинар.
ОтговорИзтриване