ПРОДУКТИ:
3 пилешки пържоли от бут,
3 големи глави лук,
3 яйца,
50 мл. олио
1/4 ч.л. соев сос,
1 ч.л. захар.
За маринатата:
скилидките от 1/2 глава чесън,
1/2 ч.л. сол,
1/2 ч.л. червен пипер,
1/2 ч.л. черен пипер,
сокът от 1/2 лимон,
2 с.л. кисело мляко,
1 с.л. соев сос.
Скилидките чесън се обелват и счукват добре заедно със солта. Добавя се сокът от лимона. Постепенно се добавят другите подправки.
Накрая се добавя соевия сос.
Обърква се добре всичко и с тази смес се намазват отвсякъде пържолите.
Обелените глави лук нарязваме на дебели филии и с тях покриваме леко намасленото и посолено дъно и на малка кръгла тавичка.
Посоляваме отгоре, капваме по 2-3 капки соев сос на всеки резен лук и ръсваме по около 1/2 ч.л. захар.
Върху лука нареждаме плътно една до друга пържолите, намазваме с киселото мляко и поливаме всяка с малко олио.
Печем 15 мин. в загрята до 200° фурна, по средата.
Прехвърляме тавичката на дъното и печем още 10 мин.
Изваждаме тавичката, чукваме трите яйца, така че да останат цели и връщаме обратно тавичката във фурната, отново по средата. Изключваме нагряването.
След 6 мин. изваждаме тавичката.
3 пилешки пържоли от бут,
3 големи глави лук,
3 яйца,
50 мл. олио
1/4 ч.л. соев сос,
1 ч.л. захар.
За маринатата:
скилидките от 1/2 глава чесън,
1/2 ч.л. сол,
1/2 ч.л. червен пипер,
1/2 ч.л. черен пипер,
сокът от 1/2 лимон,
2 с.л. кисело мляко,
1 с.л. соев сос.
Скилидките чесън се обелват и счукват добре заедно със солта. Добавя се сокът от лимона. Постепенно се добавят другите подправки.
Накрая се добавя соевия сос.
Обърква се добре всичко и с тази смес се намазват отвсякъде пържолите.
Обелените глави лук нарязваме на дебели филии и с тях покриваме леко намасленото и посолено дъно и на малка кръгла тавичка.
Посоляваме отгоре, капваме по 2-3 капки соев сос на всеки резен лук и ръсваме по около 1/2 ч.л. захар.
Върху лука нареждаме плътно една до друга пържолите, намазваме с киселото мляко и поливаме всяка с малко олио.
Печем 15 мин. в загрята до 200° фурна, по средата.
Прехвърляме тавичката на дъното и печем още 10 мин.
Изваждаме тавичката, чукваме трите яйца, така че да останат цели и връщаме обратно тавичката във фурната, отново по средата. Изключваме нагряването.
След 6 мин. изваждаме тавичката.
Звучи невероятно! Ще опитам това ястие скоро. Благодаря на автора за страхотните рецепти!
ОтговорИзтриване