около 500 г. обелени тиквички 
800 г. обелени картофи 
100 г.почистен, измит и попарен спанак
50 г. заквасена сметана 20%  (или 1 с.л. зехтин екстра върджин)
18 г. сол 
смлян бял пипер на вкус 
1/2 вр. магданоз
1/2 вр. копър 
Нарязваме на кубчета картофите и тиквичките.
Нарязваме на ситно магданоза и спанака.
Варим до сваряването на картофите във вода, която да покрива с два пръста зеленчуците.
Добавяме нарязания магданоз.
Пасираме.
Добавяме солта и белия пипер.
Оставяме 10 мин. да поизстине и добавяме сметаната.
Разбъркваме и добавяме ситно нарязания копър.
Вместо сметана, след сваляне на супата от огъня, можете да добавите 1 с.л. суров зехтин екстра върджин, така супата ще стане изключително диетична и здравословна, но вкусът ще бъде по-различен.
Имайте предвид и двата варианта, пробвайте ги и преценете кой от двата повече ще ви хареса.
Всъщност, това са две съвсем различни супи по аромат.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens