3 дебели филии хляб
3 с.л. зехтин (олио)
2 с.л. доматено пюре
1 кисела краставичка
2 средни картофа
2 яйца
1 с.л. брашно
50 г кашкавал (или сварено пилешко месо)
сол и черен пипер на вкус
3 с.л. зехтин (олио)
2 с.л. доматено пюре
1 кисела краставичка
2 средни картофа
2 яйца
1 с.л. брашно
50 г кашкавал (или сварено пилешко месо)
сол и черен пипер на вкус
Филиите хляб нарязваме по на 4 парчета, за да ги подредим по-удобно в кръгла тавичка (аз използвам тавичка с диаметър около 23-25 см). Намазваме дъното на тавичката с 1 ч.л. мазнина, подреждаме филиите, поръсваме със сол и черен пипер ( вместо сол аз често използвам Maggi - 10 зеленчука, в случая е достатъчно 2 равни ч.л., за да се осоли цялото ястие).
Доматеното пюре разреждаме с 300 мл вода и го изсипваме равномерно върху филиите (разбира се, през лятото използваме настъргани пресни домати). Поръсваме с останалата мазнина.
Кашкавалът (пилешкото месо или смес от кашкавал и ситно нарязано пилешко месо) и киселата краставичка нарязваме на ситне кубчета и ги разпределяме върху доматената поливка.
Картофите обелваме и нарязваме на тънки пластинки, с които плътно покриваме тавичката. Посоляваме леко и поръсваме с малко мазнина.
Печем в незагрята фурна (горе и долу на 4-та степен), по средата на фурната, докато се изпари течността и картофите порозовеят. Това става приблизително за 35-40 мин.
Докато се пече псевдопицата разбиваме яйцата с малко сол и добавяме брашното.
Разреждаме със 150 мл хладка вода. Изсипваме тази поливка върху готовата псевдопица и запичаме още 8 мин в загрятата фурна.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens