Съвсем умишлено няма да дам точното количество продукти, защото това основно зависи от големината на съда и от вашия вкус.
Ще се ориентирате от това, което искате да доминира - картофите или тиквичките.
При всички случаи, обаче, става невероятно вкусно ядене...
Няма да сбъркате ако направите по-голяма тавичка...
Ето ви един приблизителен вариант за средноголяма тава.
Най-напред измивате и почиствате от крайщата тиквичките. Около 700 г.
Нарязвате ги на шайби с дебелина около 1 см., посолявате и оставяте да отделят сок за около половин час.
През половиния час си правите сместа за намазване:
разбърквате 2 кофички кисело мляко с 1/2 опаковка нискомаслена нискокалорична майонеза, добавяте сол и черен пипер на вкус, 2 връзки нарязан копър, ситно смлени или счукани 100 г. с 2 скилидки чесън, орехи.
На дъното на тавата наливате 1/2 ч.л. зехтин (олио) и го размазвате равномерно навсякъде.
Върху зехтина нареждате много тънки шайби кромид лук, така че да се покрие добре дъното.
Наръсвате с много малко сол и с около 1/2 ч.л. захар.
Отгоре поставяте слой също много тънки резени домат.
Тънките резени (шайби) се слагат с единствената цел да се спести височина за другите продукти.
Върху доматите накапвате малко зехтин (олио).
Отгоре слагате един ред тиквички и намазвате леко със сместа с киселото мляко.
Следва един ред 1,5 см. шайби от пресни картофи. За тази цел купувате пресни картофи с по-голям размер.
Тук са събрани моите авторски кулинарни рецепти и технологии, както и някои хубави оригинални рецепти, с разрешението на авторите им, или указание за източника им.
Коментари и мнения
"Не се страхувай да се опиташ да правиш това, в което не си професионалист. Все пак, Ноевия ковчег е построен от пълен аматьор, а "Титаник" - от топ-професионалисти, а резултатите са ясни на всички..."
ТОПРЕЦЕПТИТЕ МИ търсете с търсачката на блога, на "топ-рецепти".
Омръзна ми да пиша, че в Интернет не е прието да се контактува на "Вие", затова още в началото на блога си ви моля да контактувате с мен на "ти", за което ще ви бъда благодарен...:)) А пък, ако контактувате с имената си, а не ми пишете като "анонимен", ще бъда направо щастлив...
За контакти със Sapiens или задаване на персонални въпроси и коментари - l.dontchev@gmail.com или Skype lubomir.dontchev
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens