Коментари и мнения

"Не се страхувай да се опиташ да правиш това, в което не си професионалист. Все пак, Ноевия ковчег е построен от пълен аматьор, а "Титаник" - от топ-професионалисти, а резултатите са ясни на всички..."

ТОПРЕЦЕПТИТЕ МИ търсете с търсачката на блога, на "топ-рецепти".

Омръзна ми да пиша, че в Интернет не е прието да се контактува на "Вие", затова още в началото на блога си ви моля да контактувате с мен на "ти", за което ще ви бъда благодарен...:)) А пък, ако контактувате с имената си, а не ми пишете като "анонимен", ще бъда направо щастлив...

За контакти със Sapiens или задаване на персонални въпроси и коментари - l.dontchev@gmail.com или Skype lubomir.dontchev

24 септември 2010 г.

Гаспачо

Продукти :
700 гр.добре узрели домати
2 червени или зелени чушки
5 глави лук
няколко скилидки чесън
400 гр. среда от хляб, накиснат предварително във вода
червен пипер
7 с.л. зехтин
4 с.л. оцет
сол
 
Приготвяне:  Бланширайте доматите за 1 мин. във вряща вода, обелете ги, разрежете ги и отделете семките. Намачкайте доматите с вилица.
Изчистете чушките и ги нарежете на дребно.
Нарежете на ситно две глави лук, а останалите три - на доста по-едро.
Счукайте чесъна с малко сол и червен пипер. После прибавете зехтина и половината от предварително накиснатия за 2-3 мин. и след това леко изстискан хляб.
Разбийте всичко с миксер или пасатор до еднородна смес.
Добавете доматите, нарязания на ситно лук и чушките и разбийте отново.
Изсипете полученото пюре в порцеланова купа, прибавете оцета и 200 мл. вода. Разбъркайте.
Оставете да престои в хладилник 2-3 часа.
Сервирайте гаспачото в купички, като прибавите във всяка купичка парченце лед, чаена лъжичка от нарязания лук и крутони ( предварително нарязан на кубчета и леко препечен хляб без кората ).
Сервирайте отделно накиснатия и изцеден хляб и останалия накълцан лук с нарязаните наситно чушки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens