Изключително подходящо ядене за бързо приготвяне при неочаквани гости или като се приберете изморени и гладни от работа и установите че "уф, пак..." няма нищо интересно за ядене, а има гладни...:))
ПРОДУКТИ:
За 4 порции
400 г. кашкавал,
400 мл. прясно мляко,
120 г. брашно,
4 яйца,
125 г. масло,
щипка сол,
половин връзка магданоз.
Често това ядене се прави "забързо", като за един човек, затова ви давам и продуктите за една порция, за да ви е по-лесно...
За 1 порция
100 г. кашкавал
половин чаша прясно мляко
2 равни с.л. брашно
1 яйце
1 ч.л. краве масло
малко солчица
малко нарязан магданоз
Маслото леко се разтопява в подходяща малка тавичка, добавя се ситно нарязаният магданоз.
Яйцата се разбиват с млякото, брашното и солта до гъстотата на боза, изсипват се в тавичката, върху магданоза.
Добавя се настърганият на едро кашкавал, леко се притиска, за да се омокри от сместа.
Пече се 20 мин. при 250 градуса, по средата на фурната.
Става бързо и е невероятно вкусно.
Забележка: Може да се прави много успешно в метални чашки за карамел.
ПРОДУКТИ:
За 4 порции
400 г. кашкавал,
400 мл. прясно мляко,
120 г. брашно,
4 яйца,
125 г. масло,
щипка сол,
половин връзка магданоз.
Често това ядене се прави "забързо", като за един човек, затова ви давам и продуктите за една порция, за да ви е по-лесно...
За 1 порция
100 г. кашкавал
половин чаша прясно мляко
2 равни с.л. брашно
1 яйце
1 ч.л. краве масло
малко солчица
малко нарязан магданоз
Маслото леко се разтопява в подходяща малка тавичка, добавя се ситно нарязаният магданоз.
Яйцата се разбиват с млякото, брашното и солта до гъстотата на боза, изсипват се в тавичката, върху магданоза.
Добавя се настърганият на едро кашкавал, леко се притиска, за да се омокри от сместа.
Пече се 20 мин. при 250 градуса, по средата на фурната.
Става бързо и е невероятно вкусно.
Забележка: Може да се прави много успешно в метални чашки за карамел.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens