Половин час се чудя какво заглавие да дам на това изключително от всяка гледна точка ястие.
Изключително бързо, изключително лесно и невероятно вкусно!
Продуктите са елементарни, подготовката - също, а резултатът - фантастичен.
НЕВЕРОЯТЕН ЛЕТЕН ПАПРИКАШ
Значи, в средна тенджерка нарязваме на едри парчета една много голяма глава лук, за предпочитане от сорта "Каба".
Върху лука режем, също на едро, около 600 гр. чушки "Сиврия". Чушките могат да бъдат всякакъв сорт по принцип, но сивриите са най-нежни в този сезон.
Отгоре нарязваме три едри домата по на четири.
Който си направи труда да ги бланшира и обели, само ще спечели...
Отгоре - 2-3 с.л. зехтин или олио.
Оригиналното ястие е с 50 г. краве масло, което автоматично го извежда от категорията "Постни".
Затова - кой както прецени. На практика разликата във вкуса не е много голяма, но е в полза на масълцето, естествено...
Последно сипваме 1 с.л. вода, слагаме капака, оставяме на силен огън да заври, намаляваме и оставяме да ври на среден огън докато остане на мазнина (или почти).
Никакви подправки, освен сол и 3-4 люти чушлета ("по желание на клиента"). Не забравяйте, че аз традиционно ползвам подправката на МАГИ - Вълшебен вкус "10 зеленчука" вместо сол.
Ястието е по- вкусно изстинало, ако е със зехтин или олио.
С масълце - топличко.
Независимо от пространното (традиционно за мене...) описание, ястието става невероятно бързо и лесно.
Вкусът, както казахме вече - абсолютно впечатляващ.
Тук са събрани моите авторски кулинарни рецепти и технологии, както и някои хубави оригинални рецепти, с разрешението на авторите им, или указание за източника им.
Коментари и мнения
"Не се страхувай да се опиташ да правиш това, в което не си професионалист. Все пак, Ноевия ковчег е построен от пълен аматьор, а "Титаник" - от топ-професионалисти, а резултатите са ясни на всички..."
ТОПРЕЦЕПТИТЕ МИ търсете с търсачката на блога, на "топ-рецепти".
Омръзна ми да пиша, че в Интернет не е прието да се контактува на "Вие", затова още в началото на блога си ви моля да контактувате с мен на "ти", за което ще ви бъда благодарен...:)) А пък, ако контактувате с имената си, а не ми пишете като "анонимен", ще бъда направо щастлив...
За контакти със Sapiens или задаване на персонални въпроси и коментари - l.dontchev@gmail.com или Skype lubomir.dontchev
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens