ПРОДУКТИ:
600-700 гр. свинско месо,
1 кг. балучка или 1 кг. обикновен лук, или 6 стръка праз,
3 с.л. олио,
2 ч.л. сол,
1 ч.л. червен пипер.
Месото се нарязва на средно едри кубчета и се изпържва в мазнината в тенджерата, в която ще готвим яденето. Когато е готово, се налива половин чаша вода и се оставя да поври.
Балучката, лукът или празът се почистват и нарязват на малки парчета.
Добавя се при запърженото месо и се задушава 5-6 минути.
Прибавя се солта и червеният пипер.
Налива се 1 чаша вода и се оставя да ври на среден огън 15 мин.
След това огънят се намалява и на слаб огън се вари докато остане почти на мазнина.
Успех!
Обяснение: Много хора не знаят какво е "балучка". Балучката е вид дребен есенен лук, предназначен за засаждане. Като размер е доста по-голям от арпаджика, но е много по-малък от обикновена глава лук. Приблизителен размер - около 2 - 2,5 см. в диаметър.
Защо са изпуснати няколко броя цели сухи много люти чушки? Не си догледал братле.... И два литра вино също не си споменал! :)))))))
ОтговорИзтриване:( Срам! Как може да се изпуснат лютите чушки.
ОтговорИзтриванеТо това е по-простимо, защото могат да се добавят и после, ама виното...
Ц-ц-ц, направо се изложих... :)