Купуват се 1 кг. нестандартно едри култивирани печурки (почти във всяка доставка има и такива). Идват около 10 големи гъби в килограм.
Измиват се внимателно само отгоре, посоляват се отвсякъде, подреждат се в тавичка с отвора надолу.
Пекат се в силно загрята фурна при 250°, по средата на фурната, покрити с ал.фолио за 40 мин.
През това време си правите смес от 150 гр.ситно настърган кашкавал, черен пипер, 1 яйце, 50 гр. синьо сирене, 10 зелени маслини без костилки, нарязани на ситно, 50 гр. орехови ядки, смлени на ситно, малко настъргано индийско орехче. Разбивате с вилица.
Когато гъбите са изпечени, ги оставяте да поизстинат.
Пълните всяка гъба обилно със сместа, подреждате пак в тавата, запичате в загрятата фурна 7 мин.
Изваждате от фурната, слагате по много малко парченце масло и поръсвате всяка гъба със ситнонарязан пресен лук.
Тук са събрани моите авторски кулинарни рецепти и технологии, както и някои хубави оригинални рецепти, с разрешението на авторите им, или указание за източника им.
Коментари и мнения
"Не се страхувай да се опиташ да правиш това, в което не си професионалист. Все пак, Ноевия ковчег е построен от пълен аматьор, а "Титаник" - от топ-професионалисти, а резултатите са ясни на всички..."
ТОПРЕЦЕПТИТЕ МИ търсете с търсачката на блога, на "топ-рецепти".
Омръзна ми да пиша, че в Интернет не е прието да се контактува на "Вие", затова още в началото на блога си ви моля да контактувате с мен на "ти", за което ще ви бъда благодарен...:)) А пък, ако контактувате с имената си, а не ми пишете като "анонимен", ще бъда направо щастлив...
За контакти със Sapiens или задаване на персонални въпроси и коментари - l.dontchev@gmail.com или Skype lubomir.dontchev
Страхотни са гъбите! Благодаря за чудесните рецепти, вече правя втора и съм впечатлена.
ОтговорИзтриванеДа ти е приятно готвенето и да е сладко на семейството ти! Любо :))
Изтриване