рецептата е на А.
1 глава лук,
200 гр. гъби, нарязани, от буркан,
(разбира се, може и пресни, които трябва да се задушат в малко мазнина),
400 гр. кайма смес, за предпочитане на "Тандем", 60:40 или 75:25,
250 гр. бутертесто, може и "Белла",
150 гр. кашкавал,
2 1/2 средноголеми кисели краставички,
1 яйце,
1 с.л. олио.
За соса:
1/2 средноголема кисела краставичка,
1 кофичка кисело мляко,
1 с.л. дижонска горчица,
1 опаковка майонеза,
сол, черен пипер на вкус.
Приготовление:
Лукът, нарязан наситно, се запържва с много малко сол.
Добавят се гъбите, също нарязани наситно. Позадушават се 5-6 минути и те.
Прибавят се: каймата, ситно нарязаните кисели краставички, малко черен пипер.
Сместа се задушава още 7-8 мин., сваля се от огъня и се оставя да поизстине.
След като поизстине се добавя яйцето и се разбърква добре.
Изсипва се върху масленото тесто, завива се на руло, като се подгъват леко крайщата, за да не изтече сместа.
Слага се в намаслена форма за кейк и се пече в загрята до 180° фурна, на дъното, но върху стандартната решетка на печката, до зачервяване.
Като изстине се изважда от формата, реже се на филийки, подреждат се в тавичка, върху всяка филийка се поставя парче кашкавал и се връща във фурната за 5-6 минути, колкото да се разтопи кашкавалът.
Тази операция може да се извърши и в микровълнова фурна.
Сервира се по желание със сос, приготвен от киселото мляко, горчицата, ситнонарязаните кисели краставички и майонезата.
Тук са събрани моите авторски кулинарни рецепти и технологии, както и някои хубави оригинални рецепти, с разрешението на авторите им, или указание за източника им.
Коментари и мнения
"Не се страхувай да се опиташ да правиш това, в което не си професионалист. Все пак, Ноевия ковчег е построен от пълен аматьор, а "Титаник" - от топ-професионалисти, а резултатите са ясни на всички..."
ТОПРЕЦЕПТИТЕ МИ търсете с търсачката на блога, на "топ-рецепти".
Омръзна ми да пиша, че в Интернет не е прието да се контактува на "Вие", затова още в началото на блога си ви моля да контактувате с мен на "ти", за което ще ви бъда благодарен...:)) А пък, ако контактувате с имената си, а не ми пишете като "анонимен", ще бъда направо щастлив...
За контакти със Sapiens или задаване на персонални въпроси и коментари - l.dontchev@gmail.com или Skype lubomir.dontchev
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens