Преписано е от вестник.
Рецептите ми харесаха, освен това твърде много от жените, посещаващи клуба са (по-скоро по принуждение) фенове на бързите яденета.
КАРТОФИ С КАЙМА
150 гр. картофи се варят с кората, 75 гр. телешка кайма се задушава с 1 с.л. олио.
Прибавя се една червена чушка, нарязана на парченца, 50 гр. праз и обелените картофи.
Ястието се задушава до омекване.
КАРТОФИ С ИЗВАРА
150 гр. сварени картофи, нарязани на кръгчета се заливат със смес от 100 гр. извара, 1-2 с.л. прясно мляко и сол.
Прибавя се половин нарязана краставица и ситно нарязан копър.
КАРТОФИ СЪС СИРЕНЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ
150 гр. картофи се обелват, нарязват се и се смесват със 150 гр. ситнонарязано зеле.
Задушават се с 1 с.л. олио или зехтин и 1/2 ч.чаша вода, докато омекнат.
Прибавят се 30 гр. настъргано сирене или кашкавал и половин връзка нарязан магданоз.
КАРТОФИ ОМЛЕТ
150 гр.сварени и обелени картофи се нарязват, смесват се с 50 гр. нарязан наситно праз и се задушават леко с 1 с.л. олио.
Към тях се прибавя смес от 1 яйце, 1 с.л.вода, сол и ситнонарязан копър.
Омлетът се запържва в тефлонов тиган и от двете страни до златисто.
КАРТОФЕНА СУПА
150 гр. картофи, 150 гр. карфиол и 50 гр. лук се нарязват и се сваряват в 2 л. вода.
Зеленчуците се изваждат, пасират се и се разреждат с 1-2 с.л. прясно мляко.
Прибавя се 50 гр. ситнонарязана шунка.
Разрежда се с бульона, оставя се да заври.
При сервиране супата се поръсва със ситнонарязан магданоз.
Като допълнение от мене - за да стане още по-бързо, картофите могат да бъдат сварени в микровълнова фурна.
Успех!
Тук са събрани моите авторски кулинарни рецепти и технологии, както и някои хубави оригинални рецепти, с разрешението на авторите им, или указание за източника им.
Коментари и мнения
"Не се страхувай да се опиташ да правиш това, в което не си професионалист. Все пак, Ноевия ковчег е построен от пълен аматьор, а "Титаник" - от топ-професионалисти, а резултатите са ясни на всички..."
ТОПРЕЦЕПТИТЕ МИ търсете с търсачката на блога, на "топ-рецепти".
Омръзна ми да пиша, че в Интернет не е прието да се контактува на "Вие", затова още в началото на блога си ви моля да контактувате с мен на "ти", за което ще ви бъда благодарен...:)) А пък, ако контактувате с имената си, а не ми пишете като "анонимен", ще бъда направо щастлив...
За контакти със Sapiens или задаване на персонални въпроси и коментари - l.dontchev@gmail.com или Skype lubomir.dontchev
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens