ПРОДУКТИ:
500 гр.китайско зеле,10 гр.лют червен пипер на люспи,
праз лук на вкус,
10 гр. джинджифил,
1/2 ч.л. сол,
1 с.л. сусамово олио,
3 с.л. захар,
1/3 ч.л. оцет,
2 с.л. вода
Отрязва се горната част на зелето с листата. За приготвянето се използват само стъблената част.
Почиства се, измива се и се нарязва надлъжно, след това на лентички с ширина 1 см.
Зелето се поставя в купа, посолява се и се оставя в хладилника за 3-4 часа.
Излива се отделената течност, подсушава се и се слага в чиния.
Празът и джинджифилът се нарязват на ивички (сламки).
Загрява се до висока температура сусамовото олио и в него се изпържва лютия червен пипер след което се добавят празът и джинджифилът.
Пържи се няколко секунди като се обръща енергично, след което се добавя водата и захарта.
Когато захарте се разтопи се налива оцета и се оставя да кипне.
Сваля се от огъня и се оставя да изстине.
Изсипва се върху зелето и се оставя в хладилника за 3-4 часа.
Върху зелето се подреждат празът, джинджифилът и лютият пипер.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens