500 г /1 кутия/ кори лазаня за приготвяне без предварително варене. 
400 г кашкавал 
За соса: 
1.600 кг домати в консерва/ добре е да се пасират/ 
0.600 кг телешка кайма 
0.400 кг гъби /ако са пресни- предварително да се задушат/ 
3-4  глави кромид лук /ситно нарязан/ 
1 глава чесън /пресован/ 
две пилешки бульончета 
50 г краве масло 
1 ч.л. черен пипер 
1 ч.л. червен пипер 
босилек-задължително!!! 2 супени лъжици ситно смлян 
сол на вкус 
Сос бешамел: 
60 г брашно 
60 г краве масло 
1 и 1/4 л прясно мляко 
малко сол 
ПРИГОТВЯНЕ: 
Каймата се запържва предварително в собствената си мазнина. 
Лукът се задушава под капак в 1-2 чаши вода с пилешките бульони до омекване. След това се прибавя пасираният чесън, червен пипер, черен пипер, босилекът, гъбите и кравето масло. Задушава се още около 10 мин. на слаб огън и тогава се прибавят доматите. След като сосът заври, огънят се намалява и ври около 40 мин.
Доматеният сос не трябва да бъде много гъст. 
Докато доматеният сос ври, се приготвя и сос бешамел. Дъното на тавата се намазва с мазнина, поставя се и малко сос бешамел, който се покрива с първия ред кори лазаня.
Върху корите се слага /пак/ сос бешамел, доматен сос и се настъргва около 100 г кашкавал. По същия начин се правят 4 реда, като се завършва с настърган кашкавал.
Пече се в предварително загрята фурна на 200°С около 30 минути.
Тук са събрани моите авторски кулинарни рецепти и технологии, както и някои хубави оригинални рецепти, с разрешението на авторите им, или указание за източника им.
Коментари и мнения
"Не се страхувай да се опиташ да правиш това, в което не си професионалист. Все пак,  Ноевия ковчег е построен от пълен аматьор, а "Титаник" - от топ-професионалисти, а резултатите са ясни на всички..."
ТОПРЕЦЕПТИТЕ МИ търсете с търсачката на блога, на "топ-рецепти".
Омръзна ми да пиша, че в Интернет не е прието да се контактува на "Вие", затова още в началото на блога си ви моля да контактувате с мен на "ти", за което ще ви бъда благодарен...:)) А пък, ако контактувате с имената си, а не ми пишете като "анонимен", ще бъда направо щастлив...
За контакти със Sapiens или задаване на персонални въпроси и коментари - l.dontchev@gmail.com или Skype lubomir.dontchev
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens