Автор Eдин (такъв)
Публикувано 17.05.04 18:26
1. Запържени или задушени в мазнина по избор червени чушки, нарязани на дребно (става още по-хубаво със сушени), лук, по желание гъби.
2. Запържени цели млади чушлета (необелени). По желание - подлучен доматен сос или някакъв бял сос на основата на сметана или майонеза.
3. Зелен фасул - нарязан на удобни по размер парчета или цял, задушен, запъжен във вок или сварен, но наполовина - хубаво е да запази цвета си и да остане хрупкав, с копър и по желание чесън и леко подкиселен с оцет или лимонов сок. Това може да се предложи топло или студено като салата. Може също да се обогати с бял сос от майонеза, сметана или майонеза с кисело мляко.
4. Зеленчуци по избор - зелен фасул, карфиол,броколи, моркови, тиквички, задушени в малко масло с разбъркване в уок или варени на пара: важното е топлинната обработка да не се довежда до край, а зеленчуците да си запазят цвета и да останат леко хрупкави.
5. Ризото - има много видове, доста по вкусни от познатата ни гарнитура от грах с ориз.
Тук са събрани моите авторски кулинарни рецепти и технологии, както и някои хубави оригинални рецепти, с разрешението на авторите им, или указание за източника им.
Коментари и мнения
"Не се страхувай да се опиташ да правиш това, в което не си професионалист. Все пак, Ноевия ковчег е построен от пълен аматьор, а "Титаник" - от топ-професионалисти, а резултатите са ясни на всички..."
ТОПРЕЦЕПТИТЕ МИ търсете с търсачката на блога, на "топ-рецепти".
Омръзна ми да пиша, че в Интернет не е прието да се контактува на "Вие", затова още в началото на блога си ви моля да контактувате с мен на "ти", за което ще ви бъда благодарен...:)) А пък, ако контактувате с имената си, а не ми пишете като "анонимен", ще бъда направо щастлив...
За контакти със Sapiens или задаване на персонални въпроси и коментари - l.dontchev@gmail.com или Skype lubomir.dontchev
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens