2 ч.чаши боб,
1 средна глава лук,
1 филия черен хляб
1 с.л. соев сос,
2 с.л. прясно мляко (кисело или заквасена сметана),Подправки:
сух чесън, кимион, черен пипер, лют червен пипер.
Бобът се сварява по традиционния начин. Отцежда се и докато е горещ се намачква с вилица (не с пасатор).
Добавя се лукът, настърган, филията хляб, накисната в мляко и изстискана чрез притискане между дланите, полята с 1 с.л. соев сос, млякото, подправките.
Получената кайма се прави на кебапчета с дължина около 10 см. Оставят се да престоят 1-2 ч. в хладилника.
Прави се смес от галета и брашно, в която се овалват кебапчетата, при което леко се сплескват, за да придобият по-плоска форма.
Пържат се в добре сгорещено олио.
Тук са събрани моите авторски кулинарни рецепти и технологии, както и някои хубави оригинални рецепти, с разрешението на авторите им, или указание за източника им.
Коментари и мнения
"Не се страхувай да се опиташ да правиш това, в което не си професионалист. Все пак, Ноевия ковчег е построен от пълен аматьор, а "Титаник" - от топ-професионалисти, а резултатите са ясни на всички..."
ТОПРЕЦЕПТИТЕ МИ търсете с търсачката на блога, на "топ-рецепти".
Омръзна ми да пиша, че в Интернет не е прието да се контактува на "Вие", затова още в началото на блога си ви моля да контактувате с мен на "ти", за което ще ви бъда благодарен...:)) А пък, ако контактувате с имената си, а не ми пишете като "анонимен", ще бъда направо щастлив...
За контакти със Sapiens или задаване на персонални въпроси и коментари - l.dontchev@gmail.com или Skype lubomir.dontchev
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens