Коментари и мнения

"Не се страхувай да се опиташ да правиш това, в което не си професионалист. Все пак, Ноевия ковчег е построен от пълен аматьор, а "Титаник" - от топ-професионалисти, а резултатите са ясни на всички..."

ТОПРЕЦЕПТИТЕ МИ търсете с търсачката на блога, на "топ-рецепти".

Омръзна ми да пиша, че в Интернет не е прието да се контактува на "Вие", затова още в началото на блога си ви моля да контактувате с мен на "ти", за което ще ви бъда благодарен...:)) А пък, ако контактувате с имената си, а не ми пишете като "анонимен", ще бъда направо щастлив...

За контакти със Sapiens или задаване на персонални въпроси и коментари - l.dontchev@gmail.com или Skype lubomir.dontchev

25 септември 2010 г.

Чорбаджийски сарми

1 пиле или само пилешки бутчета
2 глави лук
2-3 настъргани домата
1 ч ч ориз
300 гр. пилешки дробчета
листа от кисела зелка
джоджен, магданоз, сол, черен пипер


Лукът се запържва леко, прибавят се дробчетата и доматите. След като дробчета побелеят, се прибавя оризът и половин ч.ч. вода.  Вари се до полусваряване на ориза.  Прибавят се подправките.
На зелев лист се поставя парче пиле, отгоре голяма лъжица от оризовата плънка и се завива голяма сарма. Сармите се нареждат в тенджера, заливат се вода и сок от киселото зеле, затискат се с голяма чиния и се варят на тих огън.
Ястието може да се приготви в глинен гювеч.

1 коментар:

Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens