Тази баница е много интересна като технология, става особено вкусна и сочна, затова ви я препоръчвам.
1 пакет кори,
200-300 гр. сирене,
4-5 яйца,
1 ч.чаша олио,
2 ч.чаши вода
Дъното на тавата се намазва много леко с олио, колкото да се залепи първата кора.
Последователно се редят кори и се ръси по малко от сиренето. Разбира се, завършваме с кора.
Олиото се поставя в съд, удобен за поливане и се загрява до препържване. Най-удобно е да се пусне залче пресен хляб и да се загрява, докато залчето се препържи.
Баницата се нарязва на парчета и по линиите на срязване се полива с препърженото олио.
Водата се оставя да заври.
Яйцата се разбиват добре с врящата вода и с тях се залива баницата.
Оставя се да престои половин час, след което се пече в загрята до 200° фурна.
След изпичането, баницата се похлупва с малко по-голяма тава и се обръща, за да се разслоят корите, докато е още топла.
Така остава до поднасянето й, но не по-малко от 1 час.
Да ви е сладко!
1 пакет кори,
200-300 гр. сирене,
4-5 яйца,
1 ч.чаша олио,
2 ч.чаши вода
Дъното на тавата се намазва много леко с олио, колкото да се залепи първата кора.
Последователно се редят кори и се ръси по малко от сиренето. Разбира се, завършваме с кора.
Олиото се поставя в съд, удобен за поливане и се загрява до препържване. Най-удобно е да се пусне залче пресен хляб и да се загрява, докато залчето се препържи.
Баницата се нарязва на парчета и по линиите на срязване се полива с препърженото олио.
Водата се оставя да заври.
Яйцата се разбиват добре с врящата вода и с тях се залива баницата.
Оставя се да престои половин час, след което се пече в загрята до 200° фурна.
След изпичането, баницата се похлупва с малко по-голяма тава и се обръща, за да се разслоят корите, докато е още топла.
Така остава до поднасянето й, но не по-малко от 1 час.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens