Коментари и мнения

"Не се страхувай да се опиташ да правиш това, в което не си професионалист. Все пак, Ноевия ковчег е построен от пълен аматьор, а "Титаник" - от топ-професионалисти, а резултатите са ясни на всички..."

ТОПРЕЦЕПТИТЕ МИ търсете с търсачката на блога, на "топ-рецепти".

Омръзна ми да пиша, че в Интернет не е прието да се контактува на "Вие", затова още в началото на блога си ви моля да контактувате с мен на "ти", за което ще ви бъда благодарен...:)) А пък, ако контактувате с имената си, а не ми пишете като "анонимен", ще бъда направо щастлив...

За контакти със Sapiens или задаване на персонални въпроси и коментари - l.dontchev@gmail.com или Skype lubomir.dontchev

25 септември 2010 г.

Ресторантска лютеница

В олио леко се запържва ситно нарязан праз.
Към него се добавя доматена салца. Сегашното доматено пюре си е чисто менте, не съм видял свястно по магазините. Може би домашно приготвено, не зная. Преди доста години се доставяше в едни големи каци, но това беше много отдавна.
Салцата или доматеното пюре също се позапържва заедно с праза и 1-2 скилидки счукан чесън и лъжичка захар. Добавя се доста картофено пюре, за да разреди по-киселото доматено пюре, както и да даде повече обем.
Тази рецепта се изпозваше за гарнитури почти във всички кръчми и ресторанти.
Разбира се, в домашно изпълнение всички съставки са въпрос на личен вкус.

2 коментара:

  1. Единственото наистина добро доматено пюре, на което съм попадал в търговската мрежа ("Метро"), е "Сторко". Ясно се отличава от всичко останало.

    ОтговорИзтриване
  2. Уви, у нас няма истинско качествено доматено пюре от доста години. Всичко, което се продава в магазинната мрежа е добре "кръстено" с нишесте и емулгатори. Единствените що-годе нормални доматени пюрета, които съм виждал са италиански двоен концентрат - в малки кутийки или в тубички.

    ОтговорИзтриване

Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens