1 ч.чаша ориз,
3 ч.чаши вода,
сол на вкус,
1 глава лук,
2-3 скилидки намачкан чесън,
много магданоз, копър,
черен пипер,
сладко къри,
много малко лют пипер,
2-3 зелени маслини,
1 яйце.
Белтъкът на яйцето се разбива на сняг.
Оризът се сварява по най-елементарния начин, (ориз към вода 3:1, варене не повече от 15 мин., 5 мин. на силен огън, 10 мин. на слаб).
След като изстине, оризът се омесва внимателно с белтъка и подправките, нарязаният на ситно лук, нарязаните на много ситно зелени маслини и се оформят кръгли кюфтенца.
Панират се в жълтъка и галета.
Тук са събрани моите авторски кулинарни рецепти и технологии, както и някои хубави оригинални рецепти, с разрешението на авторите им, или указание за източника им.
Коментари и мнения
"Не се страхувай да се опиташ да правиш това, в което не си професионалист. Все пак, Ноевия ковчег е построен от пълен аматьор, а "Титаник" - от топ-професионалисти, а резултатите са ясни на всички..."
ТОПРЕЦЕПТИТЕ МИ търсете с търсачката на блога, на "топ-рецепти".
Омръзна ми да пиша, че в Интернет не е прието да се контактува на "Вие", затова още в началото на блога си ви моля да контактувате с мен на "ти", за което ще ви бъда благодарен...:)) А пък, ако контактувате с имената си, а не ми пишете като "анонимен", ще бъда направо щастлив...
За контакти със Sapiens или задаване на персонални въпроси и коментари - l.dontchev@gmail.com или Skype lubomir.dontchev
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens