Как да си направим сами
ПАСТЕТ
1 кг. суров свински черен дроб (750 гр. сварен )
500 гр. свинска мас
250 гр. масло
два пръста дебела филия сух бял хляб
300 мл. прясно мляко
Подправки:
сол, черен пипер, индийско орехче, кориандър
по-малко - лют пипер, чимен, къри
много малко - чесън, лимонов сок, 1 зрънце карамфил
Филията хляб се накисва в прясното мляко.
Черният дроб се сварява и смила с машинка за месо като постепенно се добавя мазнината, предварително размекната и разбита, хляба и подправките.
Хомогенизира се с миксер.
Насипва се в 6 средни бурканчета.
Стерилизира се 1 час.
След изваждане, пастетът, малко поизстинал се разбива много добре в бурканчето, за да не се разслоява.
Тук са събрани моите авторски кулинарни рецепти и технологии, както и някои хубави оригинални рецепти, с разрешението на авторите им, или указание за източника им.
Коментари и мнения
"Не се страхувай да се опиташ да правиш това, в което не си професионалист. Все пак, Ноевия ковчег е построен от пълен аматьор, а "Титаник" - от топ-професионалисти, а резултатите са ясни на всички..."
ТОПРЕЦЕПТИТЕ МИ търсете с търсачката на блога, на "топ-рецепти".
Омръзна ми да пиша, че в Интернет не е прието да се контактува на "Вие", затова още в началото на блога си ви моля да контактувате с мен на "ти", за което ще ви бъда благодарен...:)) А пък, ако контактувате с имената си, а не ми пишете като "анонимен", ще бъда направо щастлив...
За контакти със Sapiens или задаване на персонални въпроси и коментари - l.dontchev@gmail.com или Skype lubomir.dontchev
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens