Линкове към някои мои топ-(по моето лично мнение ) рецепти.
Моля, дайте предложения кои други рецепти бихте искали да добавя като линкове в тази подборка и ще го направя незабавно.
В крайна сметка, този блог беше създаден за вас, за да ви е удобен и да ви ползва, а не да си гъделичкам Егото... Аз изобщо не съм суетен, а удоволствието ми е вие да бъдете доволни...:)))
СКАРАТА, МЕСА, КЮФТЕТА
Скарата! - Месото за скара - видове, технологии, трикове, похвати и резултати
Скарата - всичко за нея, че и повече...
Може ли едно кюфте за скара да бъде сочно, без да бъде прекалено мазно?
Свински гърди върху карамелизиран лук
ПИЛЕШКО
Невероятно сочните шишчета от пилешко филе на Sapiens
Две рецепти с пилешко бонфиле в стил "фюжън"
Две много пикантни рецепти с пилешки парти-бутчета
Пилето Кхо или пилешки хапки в соево-карамелен сос
Палачинки с плънка от пилешко месо
Пилешкото бяло месо или филе - важни съвети за правилното му приготвяне
Технология за обезкостяване на пилешко бутче до пържола
РИБА
Осоляване на сельодка - класическата рецепта
Пресносолно филе от сьомга
Консервиране на риба
Пикантно филе от риба в панировка "Темпура"
ПАНИРАНЕ, ПАНИРОВКИ
Паниране, видове панировки, рецепти. Кляр.
Кляр
ГЮВЕЧЕТА
Всичко за гювечетата
КАРТОФИ
"Надупени" картофи по родопски и Картофи Пюфе
Печени в микровълнова фурна цели необелени картофи
БОБОВИ, ВАРИВА
БОБ - технология за правилното готвене на всички видове бобови растения
ОРИЗ
Ориз - технология за правилното му приготвяне
Ориз пилаф - автентична арменска рецепта
Ориз с орехи
Ориз за гарнитура
Ориз с домати "конфи"
Истински пилаф
Ориз по виетнамски
Пиле с ориз
Пилешко с ориз - ядене -"трепач"...
Домати с ориз - деликатес
ЗЕЛЕНЧУЦИ
Карфиол, варен в прясно мляко и поръсен с пекорино или пармиджано
Испански омлет ala Sapiens
Тараторът - това кулинарно чудо
Чушки- бюрек
Зелен фасул - яхния - специална технология
ПРЯСНО ЗЕЛЕ (не, че не е зеленчук, но си заслужава отделна тема)
Как да сготвим най-вкусното прясно зеле - специална технология
Много вкусно прясно зеле по специална технология
ПЪЛНЕНИ ЧУШКИ И САРМИ
Пълнени чушки и сарми - обобщаваща технология
Любимите ми сармички с лапад и млечен сос
Вълшебната рецепта за пълнени чушки и сарми на чичо Любо
ПОДПРАВКИ, МАРИНОВАНЕ, КАЙЗЕРОВАНЕ, ПАСТЪРМИ
Чименът - изчерпателно за него
Универсална смес от подправки №3 за всякакви видове месо преди печене
Телешка пастърма
Сушено-мариновано пуешко филе - специална технология
Универсална рецепта за мариноване и кайзероване на всякакъв вид месо
Смес №2 за мариноване на пилешко месо
Бабек
ХРЯН, ЧЕСНОВИ СОСОВЕ И МАЙОНЕЗИ
Деликатесна сос-паста от хрян. Майонеза от хрян. Уасаби.
Чесново-орехова майонеза
Сос Ткемали
Сосът Чимичури
ЧОРБИ
Класическата пловдивска шкембе-чорба
КАША
Кашата - видове и как се прави
РАЗНИ
Препечено брашно, но не на сух тиган, а в микровълнова
ЗА КУЧЕТАТА
Правилната храна за любимите ни кучета
ОХЛЮВИ
Сваряване и почистване на охлюви
Охлюви с ориз и пролетни зеленчуци
Сваряване и почистване на охлюви
Охлюви в "гювече" от лук и сос от топено и синьо сирене
(Внимание, рецептата е универсална!)
ЛОКУМ
Моля, дайте предложения кои други рецепти бихте искали да добавя като линкове в тази подборка и ще го направя незабавно.
В крайна сметка, този блог беше създаден за вас, за да ви е удобен и да ви ползва, а не да си гъделичкам Егото... Аз изобщо не съм суетен, а удоволствието ми е вие да бъдете доволни...:)))
СКАРАТА, МЕСА, КЮФТЕТА
Скарата! - Месото за скара - видове, технологии, трикове, похвати и резултати
Скарата - всичко за нея, че и повече...
Може ли едно кюфте за скара да бъде сочно, без да бъде прекалено мазно?
Свински гърди върху карамелизиран лук
ПИЛЕШКО
Невероятно сочните шишчета от пилешко филе на Sapiens
Две рецепти с пилешко бонфиле в стил "фюжън"
Две много пикантни рецепти с пилешки парти-бутчета
Пилето Кхо или пилешки хапки в соево-карамелен сос
Палачинки с плънка от пилешко месо
Пилешкото бяло месо или филе - важни съвети за правилното му приготвяне
Технология за обезкостяване на пилешко бутче до пържола
РИБА
Осоляване на сельодка - класическата рецепта
Пресносолно филе от сьомга
Консервиране на риба
Пикантно филе от риба в панировка "Темпура"
ПАНИРАНЕ, ПАНИРОВКИ
Паниране, видове панировки, рецепти. Кляр.
Кляр
ГЮВЕЧЕТА
Всичко за гювечетата
КАРТОФИ
"Надупени" картофи по родопски и Картофи Пюфе
Печени в микровълнова фурна цели необелени картофи
БОБОВИ, ВАРИВА
БОБ - технология за правилното готвене на всички видове бобови растения
ОРИЗ
Ориз - технология за правилното му приготвяне
Ориз пилаф - автентична арменска рецепта
Ориз с орехи
Ориз за гарнитура
Ориз с домати "конфи"
Истински пилаф
Ориз по виетнамски
Пиле с ориз
Пилешко с ориз - ядене -"трепач"...
Домати с ориз - деликатес
ЗЕЛЕНЧУЦИ
Карфиол, варен в прясно мляко и поръсен с пекорино или пармиджано
Испански омлет ala Sapiens
Тараторът - това кулинарно чудо
Чушки- бюрек
Зелен фасул - яхния - специална технология
ПРЯСНО ЗЕЛЕ (не, че не е зеленчук, но си заслужава отделна тема)
Как да сготвим най-вкусното прясно зеле - специална технология
Много вкусно прясно зеле по специална технология
ПЪЛНЕНИ ЧУШКИ И САРМИ
Пълнени чушки и сарми - обобщаваща технология
Любимите ми сармички с лапад и млечен сос
Вълшебната рецепта за пълнени чушки и сарми на чичо Любо
ПОДПРАВКИ, МАРИНОВАНЕ, КАЙЗЕРОВАНЕ, ПАСТЪРМИ
Чименът - изчерпателно за него
Универсална смес от подправки №3 за всякакви видове месо преди печене
Телешка пастърма
Сушено-мариновано пуешко филе - специална технология
Универсална рецепта за мариноване и кайзероване на всякакъв вид месо
Смес №2 за мариноване на пилешко месо
Бабек
ХРЯН, ЧЕСНОВИ СОСОВЕ И МАЙОНЕЗИ
Деликатесна сос-паста от хрян. Майонеза от хрян. Уасаби.
Чесново-орехова майонеза
Сос Ткемали
Сосът Чимичури
ЧОРБИ
Класическата пловдивска шкембе-чорба
КАША
Кашата - видове и как се прави
РАЗНИ
Препечено брашно, но не на сух тиган, а в микровълнова
ЗА КУЧЕТАТА
Правилната храна за любимите ни кучета
ОХЛЮВИ
Сваряване и почистване на охлюви
Охлюви с ориз и пролетни зеленчуци
Сваряване и почистване на охлюви
Охлюви в "гювече" от лук и сос от топено и синьо сирене
(Внимание, рецептата е универсална!)
ЛОКУМ
Страхотна подборка - благодаря за нея :) Сега съжалявам, че не видях по-рано рецептата за сушено-маринованото пуешко филе и го пропилях за една съвсем обикновена яхния. Поздрави!
ОтговорИзтриванеП.П. Линкът за Пилето Кхо не се отваря.
Габи, вече всички линкове се отварят без проблем, благодаря ти за хубавите думи и за корекцията!
ИзтриванеВъпреки че съм чел повечето, много се радвам на така подбраната компилация! Повечето искам да ги пробвам, а някои вече съм (изключвам тази за любимите кучета поради липса на такова):))
ОтговорИзтриванеОсобено ми харесват теоретичните разработки за начинът на приготвяне на дадено ястие или продукт, като например това за боба, охлювите, панировките и т.н.
Сигурно ще прозвуча много нагло от моя страна, но няма ли начин да класифицираш всичките си рецепти по съответните показатели? Знам, че става и с търсачката, но все пак друго си е подредбата по категории (тук е моментът да ме напсуваш заради претенциите ми ;)).
Поздравления за хубавия блог и рецепти!
Идеята на моя блог е да бъде различен от "къдравите, парфюмирани и фризирани" други такива блогове. Това е съвършено умишлено и съм го написал още при създаването на блога, в увода и представянето. Аз искам да се акцентира върху същината и елегантността на самата рецепта, а не върху красивата и елегантна снимка, зад която може да се крие съвършено тривиални и безинтересно ядене. Исках да се търси и намира нещо в блога, затова си има и търсачка. Но последната компилация дава удобство да се видят и ползват поне тези рецепти, които аз считам за върхово мое постижение. Това не означава, че останалите рецепти са по-лоши, ни най-малко! Но към тези изпитвам особена авторска любов, затова съм ги отделил, и както се казва, ви ги навирам в очите най-нахално...:)) мисля, че резцептите ми заслужават човек да отдели половин минута и да ги потърси с търсачката... Апропо, много би ми било приятно да си пишете имената, а не да излизате като "анонимен", защото имам чувството, че говоря с един и същи човек... Виж, като кажа "Габи", "Пепи" или "Катя", чувството ми е, че говоря със стар приятел... :))
ИзтриванеМежду другото, търсачката е страхотно удобна. Примерно, търсите "Домати с ориз", пишете в търсачката или само "домати" и ви излизат всички рецепти, в които се споменава думата домати, или пък "ориз", с което става абсолютно същото. Така, като напишете или "домати", или "ориз", все ще ви излезе вариантът "домати с ориз".
ИзтриванеНо, ако това ще ви бъде по-удобно, бих могъл да си поиграя и да вкарам в компилацията всичките си рецепти, подредени в посочените или допълнителни раздели.
Счетох, че ако напиша в темата може да не бъде прочетено, за това го правя тук.
ОтговорИзтриванеДумата ми е за охлювите.
Храних ги с кус-кус,а и с магданоз, както е препоръчано.
Резултатът беше отличен.
Благодаря, Сапиенс .
Удоволствие е да чета този ваш блог.
valentor@mail.bg
Благодаря ти за коментара valentor! :)) Ако ги беше хранил с кускус и джоджен, резултатът определено щеше да бъде по-добър, но с каквато и да е ароматна зеленинка да ги храниш, все ще е добре... Ще се радвам, ако споделяш и други свои мнения. :))
ОтговорИзтриване