2 средни глави лук
100 г. масло
1 чаша ориз
2 и 1/2 чаши топла вода
1 ч.л. сол
1 дафинов лист
Лукът, нарязан "на лунички", запържваме в маслото. Добавяме ориза, посоляваме и наливаме топлата вода. В момента на завиране на водата добавяме дафиновия лист, захлупваме с капак и слагаме съда в предварително подгрята до 150° фурна за 20 мин.
Рецептата е лесна, безотказна и безупречна.
100 г. масло
1 чаша ориз
2 и 1/2 чаши топла вода
1 ч.л. сол
1 дафинов лист
Лукът, нарязан "на лунички", запържваме в маслото. Добавяме ориза, посоляваме и наливаме топлата вода. В момента на завиране на водата добавяме дафиновия лист, захлупваме с капак и слагаме съда в предварително подгрята до 150° фурна за 20 мин.
Рецептата е лесна, безотказна и безупречна.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens