Една уникална рецепта!
МОЯТ "ОМЛЕТ ПО ИСПАНСКИ"
Това е най-технологичната моя рецепта.
Яденето е елементарно като продуктов състав, но е изключително важно точното спазване на описаната последователност, точните времена и температури.
ПРОДУКТИ:
5 чушки Сиврия
3 средни глави лук
4-5 средни домата
1 зелена люта чушка
1/4 ч.л. червен пипер
5-6 яйца
1 с.л. нарязан магданоз
3 с.л. олио (зехтин)
1/2 ч.л. сусамово олио
В тиган (тавичка) с диаметър 22 см. (има значение...) се поставят 3 с.л. олио.
Дъното плътно се покрива с много тънки резени лук.
Леко се запържва, без да се бърка.
4-5 средни чушки Сиврия (има значение...) нарязваме на средноголеми парчета и добавяме към лука в тигана.
След поставяне на чушките, посоляваме леко, разбъркваме и поставяме капак. Задушаваме под капак (за да не загори!) на среден огън докато поомекнат чушките.
След като поомекнат чушките и лука, отгоре се нареждат дебели кръгчета домати (добре е да бъдат обелени) от 3-4 средно големи домата и се нарязва 1 зелена люта чушка (по желание).
Поръсва се с четвърт ч.л. червен пипер и малко сол.
Доматите се задушават до омекване под капак, след което се изпарява излишният сок без капака.
Разбиват се 5-6 яйца с малко сол и черен пипер и се изливат в тигана без да се бъркат, като се разпределят така, че да покрият цялата повърхност.
Котлонът до този момент е на трета степен (от четири), след поставяне на яйцата превключваме на първа степен за 12 мин., след което се изключва до пълното стягане на яйцата (около 15 мин.).
Докато омлетът е горещ, сенапръсква със сусамовото олио и обилно се наръсва със ситно нарязан магданоз.
Много важна забележка:
Осоляването на омлета става като се соли по малко всеки слой и се слага малко сол в яйцата.
Това води до опасност от неволно пресоляване.
Това е най-технологичната моя рецепта.
Яденето е елементарно като продуктов състав, но е изключително важно точното спазване на описаната последователност, точните времена и температури.
ПРОДУКТИ:
5 чушки Сиврия
3 средни глави лук
4-5 средни домата
1 зелена люта чушка
1/4 ч.л. червен пипер
5-6 яйца
1 с.л. нарязан магданоз
3 с.л. олио (зехтин)
1/2 ч.л. сусамово олио
В тиган (тавичка) с диаметър 22 см. (има значение...) се поставят 3 с.л. олио.
Дъното плътно се покрива с много тънки резени лук.
Леко се запържва, без да се бърка.
4-5 средни чушки Сиврия (има значение...) нарязваме на средноголеми парчета и добавяме към лука в тигана.
След поставяне на чушките, посоляваме леко, разбъркваме и поставяме капак. Задушаваме под капак (за да не загори!) на среден огън докато поомекнат чушките.
След като поомекнат чушките и лука, отгоре се нареждат дебели кръгчета домати (добре е да бъдат обелени) от 3-4 средно големи домата и се нарязва 1 зелена люта чушка (по желание).
Поръсва се с четвърт ч.л. червен пипер и малко сол.
Доматите се задушават до омекване под капак, след което се изпарява излишният сок без капака.
Разбиват се 5-6 яйца с малко сол и черен пипер и се изливат в тигана без да се бъркат, като се разпределят така, че да покрият цялата повърхност.
Котлонът до този момент е на трета степен (от четири), след поставяне на яйцата превключваме на първа степен за 12 мин., след което се изключва до пълното стягане на яйцата (около 15 мин.).
Докато омлетът е горещ, сенапръсква със сусамовото олио и обилно се наръсва със ситно нарязан магданоз.
Много важна забележка:
Осоляването на омлета става като се соли по малко всеки слой и се слага малко сол в яйцата.
Това води до опасност от неволно пресоляване.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens