Коментари и мнения

"Не се страхувай да се опиташ да правиш това, в което не си професионалист. Все пак, Ноевия ковчег е построен от пълен аматьор, а "Титаник" - от топ-професионалисти, а резултатите са ясни на всички..."

ТОПРЕЦЕПТИТЕ МИ търсете с търсачката на блога, на "топ-рецепти".

Омръзна ми да пиша, че в Интернет не е прието да се контактува на "Вие", затова още в началото на блога си ви моля да контактувате с мен на "ти", за което ще ви бъда благодарен...:)) А пък, ако контактувате с имената си, а не ми пишете като "анонимен", ще бъда направо щастлив...

За контакти със Sapiens или задаване на персонални въпроси и коментари - l.dontchev@gmail.com или Skype lubomir.dontchev

25 септември 2010 г.

Палачинки с плънка от пилешко месо

(много удобно ядене за посрещане на гости)

За палачинките:
3 яйца, 1 ч.чаша брашно, 1 1/2 ч. чаши прясно мляко, на върха на ножа сода.
1.1 Палачинките се изпържват в тиган поотделно. Излизат към 12 палачинки.
1.2 Сместа се изсипва в предварително подгрята тавичка, стандартна за фурната с разтопено 125 г. масло.
Плънка:
Едно голямо пиле се сварява, обезкостява и нарязва на малки парченца.
Изпържва се 3-4 глави лук, добавя се месото и се поизпържва заедно с лука.
Накрая се добавя черен пипер и доста голямо количество нарязан пресен (или сух) джоджен.
Във всяка палачинка се слага от плънката, загъва се и се сервира.
Допълнение: Към плънката може да се добавят и позапържат гъби.
Палачинката, с плънката в нея, може да се навие и панира по класическия начин.
Може да се сервира върху листо от зелена салата  и декорирана със стръкче магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens