Едно бързо и изключително вкусно ядене.
Сваряваме половин чаша ориз с чаша и половина вода и 1 ч.л. сол (1,5 ч.л. подправка МАГИ - "Десет зеленчука"). Варим го 10 мин. на среден огън, след което изключваме котлона.Оставяме ориза под капак, с кърпа или домакински салфетки под капака за още 10 мин. на изстиващия котлон, за да поеме водата. Сваляме от котлона и оставяме открит да изстине напълно.
Дотук това е класическият ориз за гарнитура.
Следва специфичното в рецептата.
В 60 г. краве масло много леко запържваме половин чаша грубо накълцани орехи. Добавяме половин ч.л. сусамово масло.
Върху орехите изсипваме и внимателно разбъркваме сварения и напълно изстинал ориз.
Прочетете повече за прочутия арменски ориз-пилаф.
600 г. краве масло?:)
ОтговорИзтриване:)) Грешка, разбира се... Благодаря за наблюдателността, коригирах го веднага.
ОтговорИзтриване