Коментари и мнения

"Не се страхувай да се опиташ да правиш това, в което не си професионалист. Все пак, Ноевия ковчег е построен от пълен аматьор, а "Титаник" - от топ-професионалисти, а резултатите са ясни на всички..."

ТОПРЕЦЕПТИТЕ МИ търсете с търсачката на блога, на "топ-рецепти".

Омръзна ми да пиша, че в Интернет не е прието да се контактува на "Вие", затова още в началото на блога си ви моля да контактувате с мен на "ти", за което ще ви бъда благодарен...:)) А пък, ако контактувате с имената си, а не ми пишете като "анонимен", ще бъда направо щастлив...

За контакти със Sapiens или задаване на персонални въпроси и коментари - l.dontchev@gmail.com или Skype lubomir.dontchev

19 май 2011 г.

Ориз по виетнамски

Оризът се залива с вряла подсолена вода в пропорция 1:2.
Вари се 5 мин. на силен огън. След това се слага обелена глава лук и се вари на много тих огън до изпаряване на водата. Съдът се маха от огъня, захлупва се добре, увива се плътно с хартия (вестник) и кърпа (може и хавлиена) и се оставя да престои така петнадесетина минути. 

След това се подправя с масло и инд. орехче. 
Пропорции - според готвача.

Една страхотна рецепта.

2 коментара:

  1. Главата лук нарязва ли се?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Принципно се слага само обелена, но може и да се нареже - на едро или на ситно, няма значение.

      Изтриване

Моля, коментирайте рецептите ми!
Sapiens