Една много диетична рецепта за четири порции.
4 много пресни яйца
80 г. много ситно настърган пармезан
1/2 ч.л. сол Самардала
1/2 ч.л. ситносмлян бял пипер
100 г. замразен спанак
Най-напред включваме фурната да се загрее до 220С.
Отделяме жълтъците от белтъците и ги поставяме всеки в отделна чашка или малка купичка.
Посоляваме белтъците и ги разбиваме на твърда пяна. Смесваме настъргания пармезан с белия пипер.
Размразеният спанак отцеждаме много добре и го смесваме с 2/3 от настъргания пармезан и белия пипер. Разбиваме добре.
Много внимателно смесваме спанака с белтъците.
Застиламе тавичка с хартия за печене, разделяме сместа на четири равни части и ги поставяме като купчинки на разстояние една от друга върху хартията за печене. С дъното на ракиена чашка или малък супен черпак, леко намазани с мазнина, правим вдлъбнатина в белтъците. Поръсваме във всяка вдлъбнатина с по малко от останалия пармезан с бял пипер.
Поставяме тавичката в загрятата фурна и печем 3 минути. Изваждаме тавичката и във всяка вдлъбнатина изсипваме внимателно по един жълтък. Връщаме тавичката и печем още 3 минути.
Внимателно изваждаме суфлетата и ги поставяме в предварително загрети чинии.
Поръсваме с много ситно нарязан пресен лук и сервираме топли.
4 много пресни яйца
80 г. много ситно настърган пармезан
1/2 ч.л. сол Самардала
1/2 ч.л. ситносмлян бял пипер
100 г. замразен спанак
Най-напред включваме фурната да се загрее до 220С.
Отделяме жълтъците от белтъците и ги поставяме всеки в отделна чашка или малка купичка.
Посоляваме белтъците и ги разбиваме на твърда пяна. Смесваме настъргания пармезан с белия пипер.
Размразеният спанак отцеждаме много добре и го смесваме с 2/3 от настъргания пармезан и белия пипер. Разбиваме добре.
Много внимателно смесваме спанака с белтъците.
Застиламе тавичка с хартия за печене, разделяме сместа на четири равни части и ги поставяме като купчинки на разстояние една от друга върху хартията за печене. С дъното на ракиена чашка или малък супен черпак, леко намазани с мазнина, правим вдлъбнатина в белтъците. Поръсваме във всяка вдлъбнатина с по малко от останалия пармезан с бял пипер.
Поставяме тавичката в загрятата фурна и печем 3 минути. Изваждаме тавичката и във всяка вдлъбнатина изсипваме внимателно по един жълтък. Връщаме тавичката и печем още 3 минути.
Внимателно изваждаме суфлетата и ги поставяме в предварително загрети чинии.
Поръсваме с много ситно нарязан пресен лук и сервираме топли.