Коментари и мнения

"Не се страхувай да се опиташ да правиш това, в което не си професионалист. Все пак, Ноевия ковчег е построен от пълен аматьор, а "Титаник" - от топ-професионалисти, а резултатите са ясни на всички..."

ТОПРЕЦЕПТИТЕ МИ търсете с търсачката на блога, на "топ-рецепти".

Омръзна ми да пиша, че в Интернет не е прието да се контактува на "Вие", затова още в началото на блога си ви моля да контактувате с мен на "ти", за което ще ви бъда благодарен...:)) А пък, ако контактувате с имената си, а не ми пишете като "анонимен", ще бъда направо щастлив...

За контакти със Sapiens или задаване на персонални въпроси и коментари - l.dontchev@gmail.com или Skype lubomir.dontchev

10 декември 2011 г.

Спаначено суфле с яйце

Една много диетична рецепта за четири порции.
4 много пресни яйца
80 г. много ситно настърган пармезан
1/2 ч.л. сол Самардала
1/2 ч.л. ситносмлян бял пипер
100 г. замразен спанак

Най-напред включваме фурната да се загрее до 220С.
Отделяме жълтъците от белтъците и ги поставяме всеки в отделна чашка или малка купичка.
Посоляваме белтъците и ги разбиваме на твърда пяна. Смесваме настъргания пармезан с белия пипер.
Размразеният спанак отцеждаме много добре и го смесваме с 2/3 от настъргания пармезан и белия пипер. Разбиваме добре.
Много внимателно смесваме спанака с белтъците.
Застиламе тавичка с хартия за печене, разделяме сместа на четири равни части и ги поставяме като купчинки на разстояние една от друга върху хартията за печене. С дъното на ракиена чашка или малък супен черпак, леко намазани с мазнина, правим вдлъбнатина в белтъците. Поръсваме във всяка вдлъбнатина с по малко от останалия пармезан с бял пипер.
Поставяме тавичката в загрятата фурна и печем 3 минути. Изваждаме тавичката и във всяка вдлъбнатина изсипваме внимателно по един жълтък. Връщаме тавичката и печем още 3 минути.
Внимателно изваждаме суфлетата и ги поставяме в предварително загрети чинии.
Поръсваме с много ситно нарязан пресен лук и сервираме топли.